Grønnsakssuppe med kjøttboller av kylling

Sunn middagssuppe
En sunn og smaksrik grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og saftige kyllingkjøttboller. Nammis!

Jeg har blitt mer og mer glad i supper til middag. En fabelaktig kombinasjon av sunn og god mat. Når familien samles rundt bordet med hver sin suppebolle og noen ferske hjemmelagde rundstykker (lenke til, da er det duket for middagsfest! Denne grønssakssuppen med kyllingkjøttboller kan absolutt anbefales; frisk, sunn og god!

Prøv også våre andre supper

 

Du trenger:

  • 400 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 ss persille, finhakket
  • 1 ts basilikum (eller 1 ss finhakket fersk)
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 liter hønsekraft (jeg brukte hønsekraft fra buljongterninger)
  • 4 gulrøtter
  • ½ purre
  • ½ sellerirot
  • ¼ kålrot/kålerabi
  • 4 medium poteter

 

TIPS! Bytt gjerne ut grønnsakene etter smak, sesong og tilgjengelighet

 

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeigen med egg, persille, salt og pepper og basilikum. Sett deigen i kjøleskapet. Husk ekstra god håndhygiene når du jobber med rå kylling. Hender og kjøkkenutstyr bør vaskes så fort som mulig etter bruk.

2. Kutt gulrøttene, kålerabien, selleri og poteter i terninger.

3. Kutt opp purren i ringer.

4. Kok opp hønsekraften.

5. Tilsett grønnsakene, og la koke i cirka 10 minutter.

6. Trekk kjelen til side fra varmen.

7. Finn frem en kopp med vann og en skje (teskje hvis du vil ha små kjøttboller – spiseskje hvis du vil ha store. På bildet har jeg brukt spiseskje) og ha litt kaldt vann på hendene.

8. Bruk skjeen og ta en dose med kjøttfarse fra bollen og bruk skjeen og håndflaten til å forme en rund kjøttbolle. Slipp kjøttbollene i kjelen etterhver. Hold hendene og skjeen fuktig for hver bolle.

9. Sett kjelen tilbake på platen og la kjøttbollene varme seg på medium varme i cirka 5 – 10 minutter til de er gjennomkokte og grønnsakene er myke (smak og test).

 

Én kommentar til “Grønnsakssuppe med kjøttboller av kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.