Grov paibunn

Grov paibunn
Smaksrik, grov og deilig paibunn. Snadder!

En superoppskrift for deg som elsker pai, men synes paibunn er litt vel næringsrik sånn til hverdags. Med denne grove paibunnen kan du unne deg favorittpaien både til hverdags og fest. Det grove melet, cottage cheesen og litt smør gir paibunnen ordentlig god smak. Oppskriften gir en rask og deilig paibunn som det er lett å kjevle ut. Nammis

 

 

Prøv også våre andre paioppskrifter

 

Du trenger

Til en stor paipunn

  • 2 dl sammalt hvete (fin eller grov)
  • 2 dl hvetemel
  • 50 gr smør (romtemperert og mykt eller forsiktig smeltet)
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 ss vann

 

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene godt sammen og elte i noen minutter. Deigen skal være så tørr at den slipper bakebollen lett, men dersom den smuldrer seg opp under eltingen kan du tilsette mer vann, men det er veldig lite vann som skal til. Tilsett én og én teskje til deigen henger sammen.

2. Pakk deigen inn i plast og la hvile 30-60 minutter. Gjerne i kjøleskapet.

3. Ta deigen ut av plasten og kna den myk i cirka et minutt.

4. Sett ovnen på 200 grader

5. Så kjevler du deigen ut, slik at den passer oppi paiformen du skal bruke. Pass på at deigen har omtrent lik tykkelse overalt. Vær observant på at deigen er litt tynnere enn de lysere paibunnene. Det er meningen.

TIPS! Etter min erfaring var denne deigen ganske lett å kjevle ut, men pass på at du snur den ofte, slik at den ikke fester seg på underlaget. Dersom deigen er veldig seig, kan du strø et tynt lag mel på underlaget.

6. Legg paideigen over i paibunnen, og trykk den forsiktig ut i kantene. Skjær bort det som går over kanten.

7. Bruk en gaffel og hakk cirka 20-30 ganger i bunnen av paibunnen. Dette gjør du for at det ikke skal komme bobler i bunnen under stekingen.

8. Nå skal paibunnen forstekes. 15 minutter på 200 grader (min ovn er svak – reduser steketiden dersom du har en sterk ovn). De ti første minuttene må du ha vekt i bunnen av paien for å unngå bobler. Jeg lager en «pose» av sølvfolie og heller en pakke tørkede erter i bunnen. De er tunge nok – og kan brukes igjen og igjen. Men du kan også bruke andre tunge, tørre ting som du har tilgjengelig.

9. Etter ti minutter i ovnen tar du ut paien, og fjerner det du har brukt som vekt fra paibunnen og så lar du den stå i noen minutter til.

10. Så tar du ut paibunnen og fyller paien med de lekreste pai-ingredienser du kan tenke deg.

11. Steke så paien etter oppskriften til paien du skal lage. Denne bunnen tåler godt 30-40 minutter i ovnen på 200 grader.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.