Grov pizzabunn med havregryn (glutenfri)

 Grov pizzabunn
Denne grove pizzabunnen er et velsmakende, raskt og sunt alternativ til deg som er på jakt etter noe sunnere enn den klassiske lyse pizzabunnen av hvete.

Det var en vanlig hverdag, men jeg ville ha pizza allikevel. Da ble oppgaven å finne en pizza som både er sunn og samtidig kjempegod. Denne havrebunnen løser oppgaven på en glitrende måte. Siden denne bunnen ikke har mel, slipper man både gluten og hevetid. Det grove havregrynet gir god smak og et måltid som metter godt. Hvitløken gjør at smaksopplevelsen er spennende og annerledes. Absolutt verdt å prøve for deg som vil ha sunn pizza! Testet og godkjent av småbarn!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger:

Til én pizzabunn

  • 180 gram havregryn
  • 2 egg
  • 4 fedd hvitløk (most gjennom hvitløkspressen)
  • 1,2 dl kaldt vann
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

TIPS! Denne deigen hever seg ikke, så deigen blir akkurat like tykk som du smører den ut på bakebrettet. Denne deigen holder til en stor tynnsmørt italiensk bunn eller en liten porsjonspizza med amerikansk tykkelse. Du velger selv, men jeg synes denne er best tynn.

 

Slik gjør du

1. Varm opp ovnen til 210 grader.

2. Ha havregrynet i en blender eller en foodprosessor og mix til havregrynet seg ut som mel.

3. Ha egg, hvitløk, vann, salt og pepper oppi bollen, og mix videre til alt er en jevn masse.

4. Nå er massen ganske tykk og klissete. Det skal den være.

5. Legg bakepapir på et bakebrett, og fordel røren utover. Du bestemmer selv hvor tykk den skal være – husk at den ikke hever i ovnen.

6. Nå skal pizzabunnen forstekes. Sett den midt i ovnen til den får en fin skorpe. Steketiden avhenger av tykkelsen. For de tynneste bunnene holder det med 6 minutter. For en tykkere bunn ville jeg satset på 10-15 minutter.

7. Ta pizzabunnen ut av ovnen, og hev temperaturen til 225.

8. Så legger du pizzatoppingen på bunnen, og setter det hele inn igjen i ovnen. La steke i 15 minutter, til osten er gylden.

2 kommentarer til “Grov pizzabunn med havregryn (glutenfri)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.