
Godt tilbehør er en viktig del av en god middag, men det gjør jo ikke noe at det er sunt, raskt, enkelt og godt på samme tid. Med disse flatbrødene er det bingo på alle punktene! Noen flatbrødoppskrifter lages slik at flatbrødene holder seg gode i årevis. Dette er ikke en sånn oppskrift. Disse grove flatbrødene er superraske å lage, men holdbarheten er omtrent like lang tid som de tar å lage. Dette er ekspressflatbrød som skal lages rett før servering og som skal spises med en gang.
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR
Du trenger
Til fem stk
- 3 dl sammalt hvete, grovt
- ½ ts salt
- 1 dl vann
- Til utbaking: 1 dl sammalt hvete, grovt
Slik gjør du
1. Blant alle ingrediensene godt i en bolle. Deigen skal være fast, og litt klissete. Tilsett mer mel (litt og litt om gangen) om nødvendig
2. Del deigen i 5 deler, cirka like store.
3. Ha et godt lag mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen så tynn som du klarer oppå deiglaget. Det gjør ikke at det da blir mye mel på utsiden av hvert flatbrød. Det består nesten bare av mel uansett.
4. Flatbrødet beholder formen ganske greit under steking, så dersom du vil skjære til flatbrødene i morsomme former, eller slik at alle blir like, så er det bare til å slå seg løs.
5. Varm stekepannen på medium varme. Ikke noe olje i her! Flatbrødene skal stekes i tørr panne
6. Brøst av overflødig mel på flatbrødene og flytt over på stekepannen.
7. Nå kan du steke flatbrødet i cirka to minutter på hver side. En generell retningslinje her er at rask steking på varm panne gir seige flatbrød med deilig tyggemotstand, mens saktere steking på litt lavere varme gjør flatbrødene mer sprø. Gjør det du liker best.
8. Flatbrødene gjøres klar like før måltidet, og er definitivt best den første halvtimen etter stekingen.