Nesten ingenting hever et måltid som et stykke fersk, nybakt og duftende stykke brød. Dette er en litt sunnere oppskrift på foccacia som gjør at man kan nyte tilbehøret uten dårlig samvittighet. Perfekt til supper og salater. Eller hva med å prøve et stykke til kveldsmat med brunost på – deilig søtt-salt!
FOCCACIA ER PERFERKT SOM MIDDAGSILBEHØR. SJEKK VÅRE MIDDAGSOPPSKRIFTER HER
Du trenger:
(Til en ildfast form eller kakeform på størrelse med cirka et A3-ark (cirka 30*40 cm)
- 1 pk. tørrgjær
- 2,5 dl lunkent vann (23 -30 grader)
- 3 dl hvetemel
- 2 dl grovt sammalt hvetemel
- 1 ts salt
- 3 ss olivenolje
- 4-5 cherrytomater (delt i to)
- Krydder: timian, salt og rosmarin
Slik gjør du:
1. Bland gjær, mel, vann og salt i en bolle.
2. Elt dette i kjøkkenmaskinen (med eltekroken) i 15 min eller gjør det for hånd i minst ti minutter.
3. Legg til halvparten av oljen og elt deigen i noen minutter
4. Hev deigen i 50 minutter eller til den er dobbelt størrelse.
5. Ha litt olje eller formfett i bunnen av stekeformen og legg bakepapir over. Så legger du deigen over på stekeformen.
6. Ha vann på fingrene og sørg for at deigen er jevnt fordelt og fylt ut i kantene på stekeformen.
7. Bruk fingertuppene til å lage masse fingermerker i deigen.
8. Fordel resten av oljen, tomater og krydder på toppen av deigen.
9. Heve i 40 min til.
10. Stek i 35-40 min på 180 grader (ikke stek den for lenge, da blir den tørr)
11. Avkjøl litt på rist og skjær opp
Denne deigen passer til 15 stk, og da blir det cirka 90 kcal per stk.
Én kommentar til “Grove foccacia”