Grove foccacia

Grove Foccatia
Foccacia er utrolig digg men er ikke akkurat særlig magert. Med kun 90 kalorier per stykke gjør denne oppskriften at du kan unne deg litt ekstra til måltidet uten å være redd for badevekten.

Nesten ingenting hever et måltid som et stykke fersk, nybakt og duftende stykke brød. Dette er en litt sunnere oppskrift på foccacia som gjør at man kan nyte tilbehøret uten dårlig samvittighet. Perfekt til supper og salater. Eller hva med å prøve et stykke til kveldsmat med brunost på – deilig søtt-salt!

FOCCACIA ER PERFERKT SOM MIDDAGSILBEHØR. SJEKK VÅRE MIDDAGSOPPSKRIFTER HER

Du trenger:

(Til en ildfast form eller kakeform på størrelse med cirka et A3-ark (cirka 30*40 cm)

  • 1 pk. tørrgjær
  • 2,5 dl lunkent vann (23 -30 grader)
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl grovt sammalt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • 4-5 cherrytomater (delt i to)
  • Krydder: timian, salt og rosmarin

Slik gjør du:

1. Bland gjær, mel, vann og salt i en bolle

2. Elt dette i kjøkkenmaskinen (med eltekroken) i 15 min eller gjør det for hånd i minst ti minutter.

3. Legg til halvparten av oljen og elt deigen i noen minutter 4. Hev deigen i 50 minutter

5. Ha litt olje eller formfett i bunnen av stekeformen og legg bakepapir over. Så legger du deigen over på stekeformen.

6. Ha vann på fingrene og sørg for at deigen er jevnt fordelt og fylt ut i kantene på stekeformen.

7. Bruk fingertuppene til å lage masse fingermerker i deigen.

8. Fordel resten av oljen, tomater og krydder på toppen av deigen.

9. Heve i 40 min til.

10. Stek i 35-40 min på 180 grader (ikke stek den for lenge, da blir den tørr)

11. Avkjøl litt på rist og skjær opp

Denne deigen passer til 15 stk, og da blir det 90 kcal per stk.

1 kommentar til “Grove foccacia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.