Grove rundstykker med gulrot

Gulroten gjør rundstykkene saftige og gode
Disse rundstykkene er kjempegode til en helgelunsj eller som tilbehør til suppe. Nammis.

Grove, saftige og nystekte rundstykker! Bare ordene får minner fra tidligere måltider til å strømme på. Jeg tenker på lange lunsjer på late søndager, piknik i parken på sommeren, eller den deilige grønnsakssuppen jeg spiste for noen år siden. Denne oppskriften gir litt ekstra dybde og saftighet i smaken på grunn av gulroten.

Tips: En variant av denne oppskriften blir veldig gode fiskekakeburgerbrød (lenken åpner i nytt vindu).

Se våre andre rundstykker her

Du trenger

 Nok til cirka 10 rundstykker

  • 2 gulrøtter, finrevet
  • 3 dl lunkent vann (ca 30 grader)
  • 25 g gjær (en halv pakke)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 4 dl sammalt rugmel, grov
  • 4,5 dl hvetemel.

 

Slik gjør du:

1. Bland lunkent vann og gjær i en bolle.

2. Hell resten av ingrediensene i bollen og bland GODT. (hvis du bruker eltemaskin kan den gjerne stå på i 10 min).

3. Hev under plast i en time og kna den godt på benken.

4. OBS! Nå er deigen veldig veldig seig, og det skal den være! Det blir godt slikt! Ikke bruk mel for å gjøre den tørrere. Det blir bare kjipt. Men seigheten kan gjøre det litt knotete å jobbe med. Trikset her er å bruke (litt) kaldt vann på hendene når du skal rulle ut rundstykkene.

5. Rull ut deigen til 10 rundstykker

6. Hev i 30 minutter til under et kjøkkenhåndkle.

7. Steik i 20 min på 210-220 grader. Dersom du vil ha sprø skorpe, kan du spraye litt vann på dem før de går inn i ovnen.

8. Avkjøl på rist i 10-15 minutter før du skjærer dem opp og spiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.