Grove, saftige og nystekte rundstykker! Bare ordene får minner fra tidligere måltider til å strømme på. Jeg tenker på lange lunsjer på late søndager, piknik i parken på sommeren, eller den deilige grønnsakssuppen jeg spiste for noen år siden. Denne oppskriften gir litt ekstra dybde og saftighet i smaken på grunn av gulroten.
Tips: En variant av denne oppskriften blir veldig gode fiskekakeburgerbrød (lenken åpner i nytt vindu).
Se våre andre rundstykker her
Du trenger
Nok til cirka 10 rundstykker
- 2 gulrøtter, finrevet
- 3 dl lunkent vann (ca 30 grader)
- 25 g gjær (en halv pakke)
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 4 dl sammalt rugmel, grov
- 4,5 dl hvetemel.
Slik gjør du:
1. Bland lunkent vann og gjær i en bolle.
2. Hell resten av ingrediensene i bollen og bland GODT. (hvis du bruker eltemaskin kan den gjerne stå på i 10 min).
3. Hev under plast i en time og kna den godt på benken.
4. OBS! Nå er deigen veldig veldig seig, og det skal den være! Det blir godt slikt! Ikke bruk mel for å gjøre den tørrere. Det blir bare kjipt. Men seigheten kan gjøre det litt knotete å jobbe med. Trikset her er å bruke (litt) kaldt vann på hendene når du skal rulle ut rundstykkene.
5. Rull ut deigen til 10 rundstykker
6. Hev i 30 minutter til under et kjøkkenhåndkle.
7. Steik i 20 min på 210-220 grader. Dersom du vil ha sprø skorpe, kan du spraye litt vann på dem før de går inn i ovnen.
8. Avkjøl på rist i 10-15 minutter før du skjærer dem opp og spiser.