Grove vafler

Oppskriften holder til cirka 8 vaffelplater
Grove vafler metter godt og er sunnere enn de vanlige «loff»-vafflene. Også smaker de like godt som vanlige vafler. Nammis!

Grove vafler høres kanskje ut som litt småkjipe vafler. Men ikke la deg lure. Dette er skikkelig gode vafler med god samvittighet i tillegg. Det grove melet gjør at vaflene blir noe tyngre enn de klassiske «loff»-vaflene, men ikke slik at det blir plagsomt. På pluss-siden smaker vaflene like godt som de vanlige – og i tillegg metter de bedre. Det grove melet gjør at du kan bruke dem som en fullverdig måltid med god samvittighet. Prøv dem gjerne med litt utradisjonelt pålegg. Hva med ost og skinke? Eller hva med hjemmelaget vaniljekrem (lenke)?

 Prøv disse vaflene med hjemmelaget jordbærsyltetøy


Du trenger:

  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 ½ dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl havregryn (sånne vanlige, små lettkokte)
  • ½ ts salt
  • ½ ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ss smør, smeltet

 

Prøv også våre andre vafler

Slik gjør du:

 

1. Bland alt det tørre i en bolle.

2. Tilsett så egg, melk, smør og bland alt sammen til det er en jevn blanding. Her bruker jeg stort sett håndmikser.

3. La røren hvile/svelle i 20-30 minutter.

4. Så steker du dem på vaffeljern.

 

 

En kommentar om “Grove vafler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.