
Jeg elsker en god gryterett, og denne var fantastisk. Tettpakket med deilige smaker og sunne ingredienser som gjør at man blir god og mett lenge. Fra denne oppskriften fikk jeg 8 porsjonspakninger med lunsjer til fryseboksen, men dette kunne jeg helt fint hatt til middag også!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRYTERETTER
Du trenger
Til 8 porsjoner
- 400 gram kjøttdeig
- 1 ss olje
- 2 gulløk, grovhakket
- 2 paprika, skåret i terninger
- 2 store stilker selleristang, kuttet i tynne skiver
- 2 fedd hvitløk, most
- 1 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
- 200 gram hodekål, finsnittet
- Stilken fra en brokkoli, kuttet i skiver
- 1 liter vann
- 3 dl tørre linser (velg den fargen du liker best)
- 1 ss chilipulver
- 1 boks tomatpure (180 gram)
- 2 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ss tørket oregano
- 2 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket persille
- 1 boks hermetiske kikerter
- 1 boks hermetiske bønner (jeg brukte kidneybønner)
Serveres gjerne med knekkebrød, flatbrød, en klatt rømme eller med friske urter.
OBS! Bytt ut eller legg til grønnsaker etter hva du liker eller har i kjøleskapet. Det er ikke så nøye med den brokkolistilken, kutt den ut om du ikke har. Legg på noe annet i stedenfor, purre, eller vårløk eller potet for den saks skyld. Se hva du har i grønnsaksskuffen! Det samme går for urtene.
OBS! Vil du heller bruke ferske urter? Nam! Da bare tredobler du mengden, så går det superbra!
OBS! Bruker du hermetiske linser? Da venter du med å tilsette dem til det gjenstår 20 minutter av koketiden til grønnsakene.
Slik gjør du:
1. Gjør klar alle grønnsakene.
2. Finn frem en stor gryte og brun kjøttdeigen i olje på høy varme
3. Skru ned varmen til medium og ta ut kjøttdeigen.
4. Ha i grønnsakene (løk, paprika, selleristang, hodekål, chili, hvitløk og brokkoli) og stek på medium varme i ti minutter til grønnsakene begynner å bli myke og gjennomsiktige.
5. Tilsett vann, tomatpure, linser og kjøttdeig og krydder (salt, pepper, chilipulver, oregano, basilikum og persille) og kok opp.
6. La småkoke under lokk i førti minutter
7. Skyll bønnene og kikertene i kaldt vann og rør så inn i gryten. La koke fem minutter til
8. Sjekk at linsene og grønnsakene er kokte og gjennommøre og server.