Guacamolen må være en av de rettene som er utviklet helt uten kommunikasjonsrådgivere, for her er fokuset fullt og helt på smak og null på utseende. Den grønne klumpen med advokado… – Nei, det heter avokado, avbryter Madammen. – Jaja. Samma det… Uansett, den grønne klumpen med av-o-ka-do-mush ser kanskje ikke så innbydende ut, men du verden så god den er. Perfekt som dip, på tacoen eller til andre mexicanske retter. Nammis!
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE TACO-OPPSKRIFTER
Du trenger:
- 2 store modne avokadoer
- Limejuicen fra 1 ½ lime
- 1 tomat, hakket
- ½ gulløk, finhakket
- 1/8 ts svart pepper
- ¼ ts salt
- 1 hvitløksfedd, most gjennom hvitløkspressen
- 1 klype kajennepepper
- 1 klype spisskummen
- 1 klype sukker
- ½ chili, frøløs og finhakket
- 1 liten håndfull koriander, hakket
Slik gjør du:
1. Skrell avokadoen og fjern steinen.
2. Ha fruktkjøttet i en bolle, og knus med gaffel.
3. Ha resten av ingrediensene i bollen.
4. Bland godt.
5. Den er aller best når den er helt nylaget.