Gul linsesuppe (vegansk)

Gul linsesuppe (vegansk)
Kjempegod suppe med linser, grønnsaker og masse smak. Nammis!

Okei, det var egentlig ikke meningen, men nå har jeg altså laget noe vegansk. En egyptisk suppe med gule linser og grønnsaker. Kjempegod er den også. Rask, enkel og mettende og hele familien likte den. Skal du bare lage én gul, vegansk linsesuppe fra Egypt i dag, anbefaler jeg denne!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER

Du trenger:

  • 5 dl gule linser
  • 2 liter grønnsakskraft
  • 1 tomat, hakket
  • 1 stor potet, kuttet i tynne skiver
  • 1 gulrot, kuttet i tynne skriver
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor gulløk, finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Pyntes med fersk persille eller koriander

Slik gjør du:

1. Ha linsene og 1 ¼ liter av grønnsakskraften i en kjele.

2. Ha i tomat, potet, gulrot og salt og kok opp.

3. La småkoke i 30 minutter. Fjern gjerne skum som legger seg på toppen av suppen.

4. Mens dette småkoker, kan du steke løken. Ha litt olje i stekepannen, og varm opp til medium varme. Stek løken forsiktig i ti minutter til den er myk og gyllen. Pass på varmen, løken må ikke få stekeskorpe.

5. Rør inn spisskummen og gurkemeie og stek videre i ett minutt, så setter du stekepannen til side.

6. Så skal vi tilbake til suppekjelen. Bruk en stavmikser og blend alt i kjelen til en jevn suppe. Så har du oppi løken og resten av kraften.

7. La koke i cirka ti minutter og så smaker du til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.