Gulasj

Gulasj
Ungarns nasjonalrett. En deilig varmende kjøttsuppe med deilig kraft og grønnsaker. Perfekt for dager med litt ruskevær. Nammis!

Gulasj er en oppskrift jeg har hatt på todo-listen min lenge. En skikkelig, mettende og varm kjøttsuppe med masse smak. Gulasjen er en enormt populær rett, både i og utenfor Ungarn og variantene av både oppskriftene og stavemåten er tallrike, men denne synes jeg ble veldig god, og Madammen stjal restene til lunsj dagen etter.

Prøv også våre andre supper

 

Du trenger:

Suppe til fire

  • 1 ½ ss olje
  • 2 ½ gulløk skivet eller hakket
  • 1 ½ ss paprikapulver (bruk gjerne ungarsk paprikapulver hvis du får tak i)
  • ¼ ts pepper
  • ½ ts kumminfrø
  • 1 ts salt
  • 1,25 liter vann
  • 750 gr passende storfekjøtt/biffkjøtt (les mer her), kuttet opp i medium terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ½ gulrøtter, hakket
  • 1 pastinakk
  • 1 stor potet, kuttet i terninger
  • 1 stor tomat, terninger

 

TIPS! Man MÅ jo ikke ha storfekjøtt i suppen. Hva med å prøve litt hvalkjøtt?

 

Slik gjør du:

1. Varm olje i en stor gryte på medium-lav varme

2. Ha i løken med et par ts vann og litt av saltet. Stek løken sakte på medium-lav varme i 15 – 20 minutter til den er klar og gjennomsiktig.

3. Ta gryten av varmen og ha i paprikapulver, pepper og kumminfrøene. Rør raskt sammen med litt vann.

4. Skru på varmen til medium-høy og ha i kjøttet og hvitløken. Brun kjøttet i cirka 10 min.

5. Reduser varmen på platen igjen, ha i 1 dl vann og stek videre i 15 min på medium-lav varme

6. Ha i resten av vannet og la småputre i cirka én time. Test om du synes kjøttet er mørt nok – hvis ikke kan den få koke litt til. Det kommer veldig an på hvilket kjøtt du har brukt.

7. Når det er cirka 15 min igjen tilsetter du tomater, gulrøtter, pastinakk og poteter og kok til de er møre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.