Gulrotkake

Oppskriften holder til en «halv langpanne» (sånn rektangelformet sak på cirka 35 – 25 cm) . Doble oppskriften til en full langpanne.
Denne gulrotkaken er så god at jeg blir bedt om å ta den med til både bryllup og dåp. Og helst hver eneste fredag til jobben. Her er en bryllupspyntet versjon da et vennepar av oss giftet seg (de som kommer på døren med rabarbra og epler).

– Jeg liker egentlig ikke gulrotkake, men denne var helt fantastisk! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt den setningen. Dette er en av mine beste kaker, som jeg baker ganske ofte. En trygg oppskrift som blir suksess hver eneste gang, og som i tillegg er rask å lage. En saftig gulrotkake med masse, deilig søt frosting og et lett kakaolag på toppen. Nammis!

 

Prøv også våre andre kaker

 

DU TRENGER


Til en «halv langpanne» (sånn rektangelformet sak på cirka 35 – 25 cm) . Doble oppskriften til en full langpanne.

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 7,5 dl revet gulrot 

Frosting:

  • 400 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
  • 4 ts vaniljesukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • På toppen: 1 ss kakaopulver

 

TIPS!! Bunnen holder seg fersk og fin i kjøleskap i minst 2 dager, og kan helt fint fryses så snart den er romtemperert etter stekingen. Men jeg anbefaler å ha på frostingen samme dag som kaken skal serveres første gang. 

Slik gjør du:

1. Skrell gulrøttene, og rasp dem på den nest minste siden av raspen. Dette tar litt tid. Bruk kjøkkenmaskin om du kan.
2. Sett stekeovnen på 160 grader.

3. Pisk sammen egg og sukker til en tykk, hvit og luftig eggedosis. Cirka 5 minutters pisking bør til. Så tilsetter du oljen mens du rører.

3. Bland sammen mel med de øvrige tørre ingrediensene (natron, kanel, salt og vaniljesukker) i en bolle og pisk alt inn i eggedosisen.

4. Deretter vender du inn revet gulrot og rører godt.

5. Fordel røren i en bakepapitkledt form og stek kaken på nederste rille i 35-40 minutter. (bruk bakepinne).

6. Ta kaken ut og avkjøl på rist til den er romtemperert. Lagre den gjerne i kjøleskapet til dagen etter (dekk da til med plast).

7. Når kaken er avkjølt kan topplaget på kaken virke litt fuktig. Det er bare fint – og er ikke merkbart når du tar frosting på.

8. Så er det frostingen. Sørg for at osten, melisen og smøret er romtemperert. Det betyr at det må ha stått ute i minst en time før du begynner å lage frostingen. Det er litt viktig for at kremen skal bli myk og kremete

9. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
10. Avslutt med å piske frostingen på høy hastighet et minutt eller to. Da får du en luftig og fin frosting.

11. Fordel frostingen jevnt ut over kaken.

12. Like før servering:  Bruk en sil og dryss et tynt lag kakaopulver over hele kaken.

13. Lagres i kjøleskap.

 

 

En kommentar om “Gulrotkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.