Gulrotsuppe

Bilde av suppen
Denne gulrottsuppen er en spesiell men god og annerledes suppeopplevelse, Anbefales.

En litt annerledes suppeopplevelse. Lys og frisk og moro på smak. Egner seg nok ikke som middag alene, men er perfekt som forrett eller tilbehør eller til tapas. Eller som et sunnnere alternativ til kakao: Det blir ny energi og god stemning av å trekke frem en termos med gulrotsuppe på skituren.

Du trenger:

  • 3 ss olivenolje
  • 3 grovhakket sjarlottløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 500 gr gulrøtter – hakket i terning
  • 1 liter grønnsakskraft (jeg laget fra terning)
  • Saften fra 2 appelsiner
  • Salt og pepper

Slik gjør du

1.  Ha oljen i en varm gryte og fres løken i noen minutter til den er gylden

2. Tilsett ingefær og gulrøtter og fres videre i noen minutter

3. Tilsett kraften og kok opp

4. La småkoke i 20-30 minutter til gulrøttene er møre

5. Bruk en blender, stavmikser eller foodprosessor og blend suppen til en puré. Mitt tips er å begynne med litt veske og litt grønnsaker og så tilsette mer og mer etter hvert.

6. Hell suppen tilbake i gryten og varm opp til kokepunktet. Smak til med salt og pepper.

7. Rør godt i suppen ved servering.

 

TIPS! Dette er en enkelt grunnoppskrift på gulrotsuppe. Du kan gjøre masse for å gjøre den mer spennende. Ha gjerne mer grønnsaker i gryten når du steker, for eksempel paprika eller stangselleri eller purre eller rødløk. Eller du kan bytte ut grønnsakskraften med kyllingkraft, om dette med vegetar ikke er så viktig for deg 🙂

2 kommentarer om “Gulrotsuppe

  1. Gulrotsuppe er kjempe godt! For å få en litt fyldigere smak, anbefaler jeg å ha i rød paprika og stangselleri også. Fres sammen med løk og gulrøtter. Hvis du ikke må ha de vegetar, gir kyllingkraft også en rundere og fyldigere smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.