Spagetti og kjøttsaus er en av hverdagsheltene på det norske kjøkkenet. Familieoppskriften er god, trygg og rask. Men av og til kommer ønsket om noe nytt og annerledes. Det du da ønsker er «Hakkis – kjøttsausen fra Dalekvam». I steden for hermetiske tomater og tørkede krydderurter er det tomatpure, matfløte og grillkrydder som spiller hovedrollene her. Den er grådig god!
Du trenger:
- 1 pakke kjøttdeig
- 1 gulløk
- Hvit og sort pepper
- Grillkrydder (ekspertene hevder at det må være HINDU grillkrydder)
- 1 boks (ca 180 gram) tomatpure
- 1 boks (ca 3 dl) matfløte
- Olje til steking
- Serveres med spagetti
Slik gjør du:
1. Grovhakk løken og stek den i olje til den er myk og gylden (5-10 minutter på medium varme).
2. Mot slutten av løk-steketiden, kan du begynne å tenke på spagettien. Sett vann med salt til koking og ha pastaen oppi når det fosskoker.
3. Ta ut løken fra pannen og brun kjøttdeigen i samme panne
4. Ha så i løken igjen
5. Krydre med hvit pepper, svart pepper og grillkrydder
6. Tilsett tomatpuréen og matfløten
7. Rør godt, og bland sammen med spagettien.