Halvgrove rundstykker

Oppskriften gir cirka 12 rundstykker.
Deilige, nystekte rundstykker med knasende sprø stekeskorpe. Perfekt til lunsj eller som tilbehør til en fersk suppe.

Det å sette tennene i nybakte rundstykker er noe av det diggeste som finnes. Nybakte rundstykker tar en normal helgefrokost til en skikkelig fest. Eller hvorfor ikke servere dem som tilbehør til middagen? Disse halvgrove rundstykkene har en deilig smak og sprø stekeskorpe. Jeg kaster litt vann i ovnsbunnen når jeg setter dem inn i ovnen – da får de garantert snadder skorpe! Nammis!

Prøv disse rundstykkene til en av våre supper

 

 

 Du trenger:

  • 900 gr hvetemel
  • 100 gr sammalt hvete, fin
  • 6 dl vann
  • ½ dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts tørrgjær

 

Slik gjør du

1. Bland alt det tørre (men hold igjen 50 gram av melet)

2. Varm melken og vannet opp til cirka 25 grader. Bruk gjerne steketermometer

3. Deigen skal nå eltes – og helst lenge og kraftig. Har du kjøkkenmaskin er dette tiden å bruke den på. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at rundstykkene får en deilig seig konsistens. Elt deigen i 10-15 minutter. Stans etter noen minutter for å vurdere om du må tilsette mer mel eller vann. Deigen skal ikke være klissete, men akkurat slippe bakebollen.

4. Når deigen er ferdig eltet, dekker du bakebollen til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse. Cirka 90 – 120 minutter burde holde. (Du kan bruke varmere vann (opp til 35 grader – og da kan de heve litt kortere tid. Det påvirker stekeresultatet litt, men de er fortsatt veldig gode).

5. Ha den hevede deigen på bakebordet, og del deigen opp i deler på cirka 135 gram. Bruk kjøkkenvekt for å sikre at alle rundstykkene er like store – da er det lettere å steke dem riktig.

6. La deigklumpene hvile i 15 minutter.

7. Form hver deigklump til rundstykker, og sett dem på stekebrett med noen centimeters avstand fra hverandre.

8. Dekk til stekebrettet med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la rundstykkene etterheve i 30 -45 minutter.

9. Varm opp ovnen til 180 grader.

10. Pensle rundstykkene med kaldt vann.

11. Sett rundstykkene i midten av ovnen, og kast inn 1 ½ dl vann i ovnsbunnen under stekebrettet. Vanndampen vil gi rundstykkene en deilig skorpe.

12. Stek rundstykkene i 20 -25 minutter til de er gjennomstekte. Ferdigstekt hvetebakst lager en hul lyd når du dunker dem på bunnen.

13. La rundstykkene avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.