Hamburger Diavolo

Hamburger Diavolo
Vi ere en nasjon vi med, som har forelsket oss i Pizza Diavolo. Nå er det på tide å bli kjent med søsteren: Burger Divavolo.

Dette er altså burgervarianten av den populære pizzaen. En småhissig liten sak med masse smak. Det er en sammensetning en kraftig kjøttpuck med litt smeltet mozzarella på toppen, jalapenosmajones, nachoschips og salsa og grønnsaker mellom to nystekte burgerbrød. Her er det mye å smake på og summen blir en fantastisk burgeropplevelse.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE

Oppskrift

4 hamburgerbrød

Selve burgeren og tilbehøret tar såpass mye plass at brødet ikke trenger så mye smak. Jeg gikk for den klassiske Brioche denne gangen, men vurderte også de populære Pizzadeigburgerbrød eller de Franske burgerbrødene mine. Du finner alle burgerbrødoppskriftene her, eller i verste fall kan du kjøpe noen i butikken også

Annet tilbehør

De beste burgerne har det tilbehøret du liker best. Her gikk jeg for:

  • Tynne skiver med rødløk
  • Jalapenos (sånne hermetiske)
  • Nachochips
  • Lunken tacosaus
  • Salatblad

Men jeg kunne også gått for bacon, tomat eller mais her. Du vet selv hva du liker og går for det!

Jalapeñomajones

En herlig burgerdressing som bidrar til fylde og kick. Nammenam. Relativt enkelt å lage, men du kan kutte bort koriander, sitron, hvitløk og sennep om du vil.

Du trenger:

  • 1 helt egg
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss koriander
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts sennep
  • 2 -3 ss finhakket Jalapeños
  • 2 ½ dl nøytral matolje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt pepper

1. Ha egget, eggeplommen, koriander, sitronsaft, hvitløk, sennep og jalapeñoene oppi blenderen og blend sammen til det hele er én jevn masse.

2. La blenderen fortsette å gå, mens du saaaakte heller oppi oljen i en tynn stråle. Da blir det hele snart en tykk, deilig majones med masse smak.

3. Bland inn salt og pepper helt på slutten av blendingen.

4. Smak på den ferdige majonesen og se om du er fornøyd.

5. Den ferdige majonesen blir best om den får stått litt i kjøleskapet noen timer før du serverer den, sånn at smakene får satt seg ordentlig. Den klarer seg fint i kjøleskapet i alle fall i tre dager om du holder den lufttett.

Kjøttet

Du kan bruke vanlig kjøttdeig av okse, variere med kjøttdeig fra andre dyr eller kjøre en mager karbonadedeig. Jeg bruker der familiedeigen de har på rema. Den kommer i en praktisk 600-gramspakke og har nærmere 20 prosent fett, som er det som ofte blir anbefalt til godt burgerkjøtt.

Nduja er en smørbar salami på boks som kan brukes til mye. De har den i litt fancye matbutikker, jeg har i alle fall funnet den på Meny. Den er litt markant i smak og lukt, men når den blir blandet inn med kjøttet synes jeg den gjør seg veldig veldig godt der! Ikke la deg friste til å hoppe over ndujaen. Prøv først!

Jeg har også oppkuttet salami oppi her (men velg en sånn god en som det er litt krydderstyrke i). De sørger for litt god, sprø stekeskorpe på burgeren, og bidrar til en bedre smaksopplevelse og en bedre spiseopplevelse. Choritzo (og til nøds bacon) vil også funke til dette.

Til 4 burgere

  • 600 gram kjøttdeig av okse, gjerne familiedeig med 20 prosent fett
  • 100 gram ndjua, smørbar salami
  • 50 gram spicy salami eller choritzo, skåret i tynne skiver eller må biter
  • 1 ts salt
  • 1 stor kule fersk mozzarella

Vent med mozzarellaen til du skal steke burgerne. Resten av ingrediensene blander du sammen – det er litt grisete greier, så jeg bruker plasthansker her. Form til fire burgere og stek på medium varme i fem minutter på hver side. De siste to minuttene ligger du en skive med fersk mozzarella på toppen og lar den smelte litt.

Bland alt, form til burgere og stek fem minutter på hver side på medium varme – legg en skive mozzaella på toppen når du snur den.

TIL SLUTT

Når alt er klart setter du sammen burgeren med jalapenosmajones, mer jalapanos, salat og rødløk, kjøttpuck med mozzarella, salsa og nachochips, og så er det bare til å spise: husk servietter, for dette var litt grisete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.