Hamburgerbrød med chili og ost

Disse hamburgerbrødene har ost i deigen og også på toppen
Yum-Yum! Dette må være noe av det beste jeg har smakt innen hamburgebrød! Osten i deigen og på toppen gav en fantastisk konsistens, og chilien gav et lite sting! Nuddelig nammis!

Et hamburgerbrød med ost og chili i deigen og dugelig med ost på toppen kan da ikke slå feil, tenkte jeg. Og som jeg mistenkte: Disse hamburgerbrødene ble kjempegode. Akkurat passe luftige, akkurat passe ostete og chilibitene gir et lite hint av kraft og styrke. Jeg tipper disse hadde blitt gode pølsebrød også!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til cirka 9-10 burgerbrød

  • 1/2 pakke gjær
  • 2,5 dl lunkent vann (25 – 30 grader)
  • 2 ss olivenolje til deigen + 1 ss til bakbollen
  • 1 stort egg
  • 3 ss sukker
  • 450 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 250 gram revet ost (jeg bruker en sånn pakke med ferdigrevet ost – 4 typer fra Tine. Du kan bruke den osten du vil. En skarp cheddar, for eksempel)
  • 3 røde chili (uten frø) – finhakket

Slik gjør du:

1. Ha de tørre ingrediensene (Mel, sukker, salt og gjær) i en bakebolle og bland sammen

2. Tilsett 2 ss olivenolje, egg, vann, chili og halvparten av osten og bland godt

3. Elt godt i 2 minutter og se hvordan deigen oppfører seg. Dersom den lønser fra bakebollen er den klar for mer elting – dersom den sitter fast, tilsetter du mer mel (én og én ss til deigen løsner). Så elter du mer. Cirka 10-15 minutter

4. Ha den siste skjeen med olje i en bakebolle, og ha deigen oppi. Snu den, slik at hele deigen dekkes av olje. Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve for seg selv i cirka 1,5 time.

6. Ta deigen ut av bollen, og elt den i cirka et minutt for å få luften ut av den. Del deigen opp i biter på cirka 100 gram (bruk kjøkkenvekten). Da blir alle brødene like store – og steker likt.

7. Rull hver del til de er runde og fine. Legg dem på bakepapir, og press dem skikkelig flate med håndbaken. De skal være skikkelig flate.

8. Dekk til med fuktig kjøkkenhåndkle, og la etterheve i cirka 45 – 60 minutter,

9. Pensle brødene med melk og fordel resten av osten på toppen.

10. Stekes midt i ovnen på 180 grader i cirka 25 min. Dersom du vil ha litt brunere stekeskorpe, kan du flytte dem litt lengre opp i ovnen cirka halvveis i steketiden.

11. Avkjøles på rist i 15 minutter før servering.

2 kommentarer til “Hamburgerbrød med chili og ost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.