Hamburgerbrød med italiensk pizzadeig

Hamburgerbrød med italiensk pizzadeig
Italiensk pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizza. Det er helt genialt som hamburgerbrød også! Nammis!

Jeg hadde bestilt meg en hamburger på den nye italienske restauranten som har etablert seg nær det åpne landskapet jeg oppholder meg i på hverdager mellom 7 og 15. Burgeren var utrolig god, men det var noe spesielt med hamburgerbrødet. Noe nytt, men allikevel så velkjent. Først på siste biten forstod jeg det: Det var rett og slett et pizzabunn-brød. Klart jeg måtte prøve hjemme! Hamburgerbrød med italiensk pizzadeig er så enkelt at man ruller en italiensk pizzadeig til åtte burgerbrød istedenfor en flat, tynn pizzabunn. Stekes supervarmt og gjerne på pizzastein.

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Til cirka 8 burgerbrød

  • 8 dl hvetemel (bruk gjerne sånn fancy tipo00-pizzamel)
  • 3 dl vann (20 – 25 grader)
  • 1 pose tørrgjær
  • ½ ts salt
  • 1 ss olje

  TIPS! Her finner du oppskrifter på hamburgerdressinger og burgerkjøtt.

 

Slik gjør du:

1. Bland ingrediensene i en bakebolle og elt noen minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin.

2. Elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok) og så vurderer du om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.

3. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens. Elt deigen i 10-15 minutter.

4. Dekk til deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 90 – 120 minutter, til deigen er doblet i størrelse.

5. Elt deigen lett og del den i 8 deler. La deigklumpene hvile i 15 minutter på kjøkkenbenken dersom du har tid.

6. Rull deigklumpene sammen til runde boller og press dem skikkelig flate med håndbaken.

7. Dekk til burgerbrødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem hvile mens du varmer opp stekeovnen på maks varme (for meg er det 275). Stekebrettet skal også varmes opp. Bruk gjerne pizzasten hvis du har.

8. Når ovnen har blitt ordentlig varm, tar du ut stekebrettet og ligger burgerbrødene på.

9. Steketid er alltid litt vanskelig å angi når steketemperaturen er «maks». For meg tok det 8-9 minutter med pizzasten og 275 grader, men det kan være du må bruke 12 – 15 minutter før de er klare. Du kan teste om de er ferdig med å banke dem på bunnen. Gjærbakst lager en hul lyd når det er ferdigstekt.

10. La dem hvile litt på rist før de spises.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.