Hamburgerbrød med pepper og potet

Oppskriften gir 8-10 burgerbrød
Et lekker hamburgerbrød med en fyrrig peppertopping. Nammis

Jeg lurte lenge på hva jeg skulle pynte disse brødene med. Jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt, og gikk for nymalt svart pepper. Et dristig valg med et velsmakende resultat:  Et spennende hamburgerbrød med god konsistens og smak. Potetene, smøret og pepperet gir brødet en deilig smak, som egner seg veldig godt til burgerkjøtt med mye smak, som for eksempel lammekjøtt eller geitekjøtt.

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til cirka 8 burgerbrød

  • 500 gram hvetemel
  • ½ pakke gjær
  • 2 dl vann (25 – 30 grader)
  • 1 egg
  • 1 ss olje
  • 1,2 dl moste, kokte poteter
  • 4 ss smør (romtemperert og kuttet opp i små biter)
  • 1 ts salt
  • Til pensling: 1 eggeplomme, 1 ts vann, salt og pepper

Slik gjør du:

1. Bland mel, gjær og salt i en bolle, og bland sammen.

2. Tilsett egg, poteter, smør og mesteparten av vannet og bland til du får en jevn deig.

3. Elt deigen i noen minutter, og vurder om du skal tilsette mer vann eller mel. Deigen skal være slik at den akkurat løsner fra bakebollen.

4. Når du er fornøyd med deigen, fortsetter du eltingen. Jeg tenker 10-15 minutter er perfekt.

5. Ha 1 ss olje i en bakebolle, og legg deigen nedi bollen. Snu deigen, slik at alle sidene av deigen er dekket med olje.

6. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve til den er dobbelt størrelse. Cirka 2 timer.

7. Ta så deigen ut av bollen og elt luften ut av den på et melete underlag. Del så deigen opp i deler på 95 gram hver (bruk kjøkkenvekt). Hver deigklump formes til et flatt burgerbrød, og legges et stekebrett med bakepapir.

8. Dekk stekebrettet med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la etterheve 30 – 60 minutter.

9. Pensle brødene forsiktig med en blanding av sammenpisket eggeplomme og 1 ts vann. Og strø over salt og pepper. Hvis du vil ha en annen pynt, for eksempel de klassiske sesamfrøene, så er det helt opp til deg 🙂

10. Stek brødene på 190 grader i 25 minutter. Dersom du vil ha en brunere stekeskorpe, kan du flytte dem opp til øverste stekerist i ovnen de siste 5-10 minuttene, men da må du følge med, slik at de ikke blir brente.

11. La hvile 15 minutter på rist før servering.

Én kommentar til “Hamburgerbrød med pepper og potet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.