Hamburgerbrød med urter

Oppskriften er nok til cirka 8-9 burgerbrød
Dette må være en av de beste hamburgerbrødoppskriftene jeg har prøvd. Tenk at det går an å lage noe så mykt og luftig og velsmakende på sitt eget kjøkken.

Det hender jeg våkner opp midt på natten og tenker på disse burgerbrødene. Tjolahei så gode de ble! Saftige og luftige med masse smak og en akkurat passe tykk stekeskorpe. Og de deilige friske urtene hever dem ennå et hakk! Foreløpig de beste hamburgerbrødene jeg har laget. Skikkelig nammis!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til ca. 8 stk.

  • 1,4 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 3 ss olivenolje
  • ½ pakke tørrgjær
  • 500 gram hvetemel
  • 3/4 ts salt
  • En håndfull ferske urter (jeg brukte en blanding av oregano og basilikum)
  • melk til pensling

TIPS! Passer det dårlig med urter til den burgeren du skal lage? Da er det bare til å hoppe over dem. Det går helt fint!

Slik gjør du:

1. Fjern stilkene fra urtene og hakk dem, slik at de er et sted mellom grovhakket og finhakket.

2. Varm melk og vann til lunken temperatur – cirka 25 – 30 grader (Bruk steketermometer)

3. Ha alt det tørre og urtene i en bakebolle, og bland godt.

4. Tilsett olivenolje og melkeblanding og elt i 10 – 15 minutter til deigen er smidig. Tilsett mer mel dersom du må – deigen skal være så smidig at den akkurat løsner fra bakebollen.

5. Ha litt olivenolje i en bolle, og legg deigen oppi. Snu den, slik at hele deigen er dekket av et tynt lag olje. Dekk bollen til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve til dobbelt størrelse. Cirka 1,5 – 2 timer.

6. Ta deigen ut av bollen, og elt den i cirka et minutt for å få luften ut av den. Del deigen opp i biter på cirka 105 gram (bruk kjøkkenvekten). Da blir alle brødene like store – og steker likt.

7. Rull hver del til de er runde og fine. Legg dem på bakepapir, og press dem skikkelig flate med håndbaken. De skal være skikkelig flate.

8. Dekk til med fuktig kjøkkenhåndkle, og la etterheve i cirka 45 – 60 minutter,

9. Pensle med et tynt lag melk.

10. Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka 12 min. Dersom du vil ha litt brunere stekeskorpe, kan du flytte dem litt lengre opp i ovnen cirka halvveis i steketiden.

11. Avkjøles på rist i 15 minutter før servering.

Én kommentar til “Hamburgerbrød med urter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.