Hamburgerbrød med urter og ost

Hamburgerbrød med urter og ost
Lyse og luftige burgerbrød med deilig smak av urter og ost. Perfekt til kyllingburger! Nammis!

Jakten på det perfekte burgerbrødet fortsetter, og her har vi en finfin kandidat. Det er luftig og lett og fullt av smak og holder seg veldig godt til dagen etter uten å bli for tørt. Et av mine burgertriks er å dra med flere av de samme ingrediensene gjennom hele hamburgeren, både i brød og kjøtt og topping. Det er perfekt når man har ost og urter i brødet. Sørg for å blande de samme ingrediensene inn i kjøttet, så har du en superburger!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE HAMBURGERBRØD

Du trenger

Til 9 store brød

  • 2 ½ dl vann
  • 3 ss melk
  • 50 gram smør, romtemperert
  • 500 gram mel
  • En pakke tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ½ ts salt
  • 2 egg
  • 100 gram revet ost (valgfritt hvilken ost, men parmesan eller vanlig revet hvitost funker fint. Jeg brukte Norvegia her)
  • 2 ss hakkede urter (valgfritt hvilken type, men basilikum, timian, koriander og rosmarin funker fint. Jeg brukte basilikum denne gangen)

TIPS! Du kan bruke tørkede urter istedenfor ferske. Da halverer du mengden.

Slik gjør du

1. Bland det tørre (mel, gjær, sukker og salt) i en bolle.

2. Varm vannet til 25 grader og bland med melken og eggene.

3 Bland det tørre i det våte og elte deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok). Etter noen minutter vurderer du om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller melk – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.

4. Så blander du i ost, smør og urter.

5. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens.  Elt deigen i 10-15 minutter.

4. Ha deigen i en bakebolle, og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve til den er doblet i størrelse. Dette tar halvannen til to timer.

5. Etter to timer elter du deigen lett, og deler den opp. Du velger selv om du vil ha store eller små burgerbrød. Her er det delte meninger, så du må selv velge hvor store de skal være. Slidersbrød kan være 70 gram deig per brød, medium brød er cirka 110-120 gram deig, mens store er 150-160 gram. Her gikk jeg for store.

6 .Dersom du har tid, kan du la deigklumpene hvile litt på kjøkkenbenken i 15 – 20 minutter før du jobber med dem, men bare hvis du gidder.

7. Form så hver deigklump til en bolle, og legg dem på bakebrett. Press dem godt ned, slik at de blir flate. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la etterheve i 30 – 45 minutter. I mellomtiden kan du jo sette ovnen på 200 grader.

8. Pisk sammen eggeplommene, og pensle toppen av hvert burgerbrød.

9. Steke så i cirka 10 – 12 minutter til brødene har en gyllen stekeskorpe. Er du usikker på om de er ferdige, kan du banke på bunnen av en av bollene. Hvetebakst som er ferdig lager en hul lyd.

10. Ha gjerne litt ekstraost og litt salt på toppen av brødene med en gang de kommer ut av ovnen.

11. La bollene avkjøles litt på rist. Bør spises eller fryses samme dag.

TIPS! Har du fryst brødene? Sett dem rett inn i ferdigvarmet ovn på 175 grader, mens de fortsatt er dypfryst. Etter 30 minutter i ovnen er de gode som nye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.