Hasselbackpoteter

 

Hasselbackpotetene stammer fra det svenske kjøkken, og ble først servert i restaurant Hasselbacken i Stockholm på 1940-tallet.

Hasselbackpotetene stammer fra det svenske kjøkken, og ble først servert i restaurant Hasselbacken i Stockholm på 1940-tallet.

Hvem sier at poteter til middag trenger å bli kjedelig? Med denne gjesten fra det svenske kjøkkenet på middagsbordet blir poteten en fest! Morsom å se på, morsom å spise, og deilig på smak. Sprø på utsiden og myk på innsiden. Skikkelig potetnammis!

 

HVA SKAL DU HA TIL MIDDAG?

 

Du trenger:

Per pers

  • 2-3 medium poteter – med flat bunn
  • 20 gram smeltet smør
  • Salt og pepper

 

TIPS! Dette er en ganske basic oppskrift på Hasselbackpoteter. Du kan variere dem i ganske mange retninger. Du kan for eksempel bruke andre krydder: for eksempel sitron, urter eller hvitløk. Du kan også ha topping på potetene, for eksempel brødsmule, ost, annanas eller chili. Kun fantasien setter grenser. Prøv deg frem, og fortell gjerne om resultatet i kommentarfeltet.

Slik gjør du:

1. Dersom du er pinglete kan du skrelle potetene. Ekte, sunne og propre kvinner og menn lar skallet være på!

2. Sett ovnen på 200 grader

3. Smelt smøret

4. Legg poteten ned på langs. Den skal stå støtt, så kutt av litt av potetbunnen hvis du må.

5. Kutt poteten i så tynne skiver du kan – men ikke helt igjennom. Helt nederst skal det fortsatt være hel potet. Mitt tips her, er å legge poteten mellom to tynne skjærebrett. Dersom du holder kniven noenlunde flat vi du ikke klare å skjære gjennom  hele poteten.

Legg poteten mellom to tynne skjærebrett. Da kutter du ikke poteten i to
Legg poteten mellom to tynne skjærebrett. Da kutter du ikke poteten i to

6. Krydre potetene med salt og pepper (og alt det andre av krydder du måtte ønske). Prøv å få litt av krydderet ned i potetsprekkene.

7. Hell over smeltet smør

8. Ha på eventuell topping.

9. La steke i cirka 40-45 minutter.

 

Én kommentar til “Hasselbackpoteter

  1. Tilbaketråkk: Elgstek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.