Havreflarn

Oppskriften holder til cirka 20 havreflarn
Nystekte havreflarn gir instant julestemning! Nammis

Deilige, tynne, seige havreflarn med brun stekeskorpe. Jeg får vann i munnen! En av mine julefavoritter. Tenk at noe så sunt som havregryn kan bli så godt! Du kan like gjerne lage dobbelt porsjon av disse her, for halvparten blir spist mens kakene ligger på rist for å avkjøles.

Prøv våre andre juleoppskrifter også  

Du trenger:

til cirka 20 stk.

  • 75 gr ekte smør
  • 100 gr havregryn (de små)
  • 1 egg
  • 125 gr sukker
  • 1 ts bakepulver

TIPS! Glad i sjokolade? Tilsett gjerne 50-75 g hakket sjokolade i deigen. Eventyrlysten? Tilsett rosiner eller annen tørket frukt.

 

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 gr. (min ovn er litt svak, så jeg stiller den på 210).

2. Smelt smøret på medium varme.

3. Hell smøret over havregrynene og bland.

4. Så skal du piske egg og sukker sammen til eggedosis. Eggedosisen er ferdig når alt sukkeret er smeltet inn i egget og eggedosisen er gul, tyktflytende og luftig. Cirka 5 minutters pisking holder fint.

5.  Strø bakepulver over eggedosisen og tilsett havregrynblandingen.

6. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepott til alt er jevnt fordelt. Hvis du gjør det forsiktig, bevarer du luften i eggedosisen, og da får de ferdige flarnene en bedre konsistens.

7. Fordel deigen utover et stekebrett. En toppet teskje er passende mengde for hver flarn.  Deigen flyter veldig utover – så det må være en del avstand mellom hver flarn. Cirka 7 centimeter bør holde. Bruk to stekebrett om du må – det er bedre enn at de flyter inn i hverandre.

8. Stek havreflarnene midt i ovnen i 6-7 minutter. til de er gyldne og har en litt brunlig stekekant i skorpen. Kakene blir fort ferdig og kan lett bli for godt stekt, så her må du følge med hele veien.

10. Ta stekebrettet ut av ovnen, men la havreflanene avkjøle seg på stekebrettet i minst femten minutter før du flytter dem over på rist. Dette er for at de skal holde seg flate.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.