Havrekjeks med sjokoladebiter

Oppskriften gir cirka 15 kjeks.
Saftige havrekjeks med nydelige sjokoladebiter. Perfekt til kaffen, til møte eller til søndagsturen. Nammis.

Har egentlig kjeks og småkaker en naturlig plass på en moderne manns kjøkken? Kan skikkelig kjeks noensinne bli i nærheten av like kult som å ta med nybakte boller eller saftige kaker på jobb, møter og selskap? Jeg er skeptisk, men samtidig har lysten på å øke kjeks-skillsene mine gnaget over lang tid. Jeg tror vi kan gjøre kjeks kult igjen. Jeg bestemte meg for å begynne lett med havrekjeks og sjokoladebiter – og de ble akkurat like gode som jeg hadde drømt om. Sprø utenpå, saftige og myke inni og krydret med deilige store sjokoladebiter!

Ble du mer fristet til å lage nybakte boller?

Eller en saftig kake?

 

Du trenger

  • 150 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 180 gr ekte smør, romtemperert
  • 100 gr brunt sukker
  • 100 gr hvitt vanlig sukker
  • 1 egg, romtemperert
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljeessens eller vaniljesukker)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 125 gr havremel (kan erstattes med havregryn – da blir de litt grovere i konsistensen men fortsatt like gode)
  • 125 gr havregryn
  • 125 gr kokesjokolade, kuttet opp i biter

 

Sik gjør du:

1. Sett ovnen på 190 grader.

2. Rør smør og sukker hvitt, helst med kjøkkenmaskin. Smøret og sukkeret skal blandes til en jevn masse med innpisket luft. Det krever ofte cirka 4-5 minutters pisking for å få skikkelig luftig og kremet.

3. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og vaniljesukker og rør godt.

4. Bland sammen mel og bakepulver og tilsett i smør-blandingen.

5. Tilsett havremel og havregryn og sjokolade og rør til alt er en jevn masse.

6. Fordele kjeksene på et stekebrett. Bruk en toppet spiseskje til hver kjeks, og fordele dem på stekebrettet med litt avstand. 9 kjeks per brett holder helt fint. Press dem litt flate.

7. Stek dem 12-15 minutter til de er gylne i kantene. Hvis du har dårlig tid kan du alltids bruke varmluft i ovnen. Da kan du steke flere brett samtidig.

8. La dem avkjøles 5-10 minutter på en rist før du spiser dem. Oppbevares lufttett.

2 kommentarer om “Havrekjeks med sjokoladebiter

    1. Jeg prøver alltid å skrive det, men denne ganger ser jeg at det glapp. Så da har jeg en god unnskyldning til å lage kjeks i helgen. Jeg tipper vi er på cirka 20 kjeks hvis du bruker en toppet spiseskje per kjeks.
      M

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.