Helstekt indisk kylling med tandoorisaus

Kyllingen blir best dersom den får marinere i kjøleskapet over natten
Knallrød, nystekt, strø og saftig helstekt tandoorikylling. Knallgodt!

En hel kylling hadde forvillet seg ned i fryseren etter et impulskjøp i dagligvarebutikken en sen mandag aften. Hva skulle jeg da gjøre med denne skrotten? Jeg hadde lenge hatt lyst på noe hjemmelaget indisk – og plutselig slo svaret ned i meg som et lyn: helstekt indisk kylling. En saftig, rød og velkrydret helstekt tandoorikylling! Det ble kyllingens skjebne og min fest! Nammis!

Prøv våre andre indiske retter også

 

Du trenger:

  • 1 hel kylling, rå (ca. 1,2 kg – helst uten skinn)
  • 2,5 dl matyoghurt
  • sitronjuice fra én stor sitron
  • 1 ss mynte (fersk, finhakket)
  • 2 ts salt
  • 2 ts kajennepepper
  • 2 ts sambal olek (chilipasta)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts malt pepper, svart
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 2 ts gurkemeie
  • Rød matfarge (frivillig)
  • 1 ts olje
  • hyssing
  • En stor zipplock-bag (eller en annen tett pose som holder vesken inne)

Slik gjør du

1. Dersom du bruker fryst kylling må denne være ferdig tint før du begynner på prosessen.

2. Miks krydderne og sitronjuicen.

3. Bland inn yoghurten.

4. Bland inn den røde matfargen til du får en intens rødlilla farge.

5. Ha i oljen.

6. Fjerne eventuelt skinn på kyllingen (bare dra det av – det er ikke så vanskelig. Men husk god håndhygiene både før, under og etter). Bind kyllingbeina sammen med litt hyssing

7. Ta en skarp kniv og lag dype kutt på lårene og bryststykkene. Dette er for å få mest mulig smak inn i kyllingen.

8. Ha kyllingen og marinaden i en Zipper-bag, forsegle posen, og masser marinaden inn

9. Når marinaden dekker hele kyllingen, legger du posen i kjøleskapet i minst 4 – men helst 24 – timer. Snu posen innimellom

10. Ta kyllingen ut av posten og stek den i stekeovn på 200 grader i 30 minutter. Snu kyllingen ofte og pensle marianderestene fra posen over kyllingen.

11. Etter 30 minutter i ovnen, skrur du opp temperaturen til maks, og steker i 20 minutter til. Da skal kyllingen være ganske mørk.

12.  La kyllingen hvile i 5-10 minutter under sølvfolie før du skjærer i den.

13. Serveres med ris, salat og gjerne nan-brød.

2 kommentarer til “Helstekt indisk kylling med tandoorisaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.