Helstekt kalkunfilet

Helstekt kalkunfilet
Utrolig saftig kalkunkjøtt! Perfekt til søndagsmiddagen. Nammis!

– Oi, den var saftig! Det var søndag ettermiddag, og kalkunfileten var kommet ut av ovnen, opp på tallerkenen og inn i munnen, akkurat der den skulle være. Saftig og velsmakende kalkunkjøtt, med en deilig saus , ris og lettkokte grønnsaker til. Og iskrem til dessert, selvsagt. Søndagen var perfekt!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KALKUNOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Beregne 200 gram kjøtt per person

  • 1 Kalkunfilet, ferdig tint
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 1 ss olje

 

Slik gjør du

1. La kalkunfileten ligge ute i romtemperatur 20 – 30 minutter før du begynner.

2. Så må sette ovnen på. Hvor varm ovnen skal være kommer an på hvor lang tid du har å steke. Lav steketemperatur gir lang steketid men veldig saftig kjøtt. Høy temperatur gir kort steketid, men litt mindre saftig kjøtt. Mitt råd er 125 grader. Da tar det 1 time å steke en filet på 750 gram, og cirka 2 timer for en filet på 1 ½ kg).

3. Tørk av fileten, og gni den inn med et raus lag av salt og pepper.

4. Ha 2 ss smør og 1 ss olje i en stekepanne og varm opp til sterk varme.

5. Brun kalkunfileten på høy varme i 1-2 minutter på alle sidene, slik at hele fileten har stekeskorpe.

6. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av fileten.

7. Sett i midten av ovnen til den er ferdig. Når er den ferdig? Her er ekspertene veldig uenig. Noen mener det holder med 64 grader, mens noen vil at deg over 70 grader. Jeg liker kalkunkjøttet mitt ferdig gjennomstekt, men ikke for tørt. Jeg tar derfor ut fileten når den er på 67 – 68 grader.

8. Ta ut steketermometeret, og pakk fileten inn aluminiumsfolie.

9. La den hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i skiver. Du velger selv hvor tykke skiver du vil ha. Kjøtt skal helst skjæres på tvers av kjøttfibrene, og på en kalkunfilet vil fibrene ligge i lengderetningen på kjøttet. Så kutt fileten som om det skulle være et brød, så får du best mulig spiseopplevelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *