Verdens beste burgerkjøtt? Heston-burgeren

Den tar litt tid å lage, men du verdens så god den blir!
Hestonburgeren er en skikkelig digg kjøttpuck. Den smaker godt kjøtt, er saftig og har en helt utrolig fast konsistens du vanligvis ikke får med hjemmelaget burger! Men dersom du vil ha mer smak må du tilsette dette gjennom et godt burgerbrød, grønnsaker, pommes frittes og en digg burgerdressing.

Heston-burgeren er årets norske moteburger! Dette er snakkisburgeren som imponerte halve grillnorge da kringkastingen endelig sendte Heston Blumenthals fantastiske serie om ulike råvarer. Hestonburgeren er en skikkelig digg kjøttpuck med fokus på kjøtt og konsistens – akkurat litt bedre enn de du får på restaurant. Det er den perfekte statusburger. Ikke bare krever den dyrt kjøtt og er litt plundrete å sette sammen, men jaggu krever den ikke litt spesialutstyr også! I tillegg er den veldig god. Nammis

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Til 4 burgere:

 • 600 gr mørbrad                        
 • 4,2 gram salt
 • Utstyr: kjøttkvern

I tillegg trenger du:

TIPS! Dette er oppskriften på en grunnleggende biffburger. Eksperimenter gjerne med å gi mer smak til burgeren. Kanskje en god grillolje kan være godt?

Slik gjør du

1. Kutt opp kjøttet i terninger på cirka 3×3 cm.

2. Ha 1/3 av terningene i en bolle, strø salt over, og bland godt. Dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet i fire timer.

3. Kvern resten av kjøttet, og bruk en kverneplate med små hull, cirka 3 mm. Ha kjøttet i en bolle, dekk til med plastfolie og plasser i kjøleskapet til saltkjøttet er ferdig.

4. Bland de to kjøttgruppene godt, og kjør dem gjennom kjøttkvernen på nytt, men denne gangen bruker du en kverneplate med store hull, cirka 8 mm. Da bevarer du noen av kjøttbitene fra saltkjøttet.

5. Nå kommer det som er tricky! For at burgeren skal bli best mulig å tygge, er det er poeng at alle strimlene som kommer ut fra kjøttkvernen blir liggende i samme retning. Det anbefales å legge to lag med plastfolie på et brett, og prøve å få alt sammen liggende i samme retning med en gang.

Jeg fikk ikke det til, så jeg måtte sortere dem litt etter kverningen. Det tok ikke mer enn fem minutter, så det gjorde ingenting.

6. Bruk plastfolien, og rull kjøttet sammen til en tykk pølse eller vedkubbe. Press litt på sidene for å gjøre burgeren kompakt og så tykk som du ønsker. Sørg for at sidekantene er så flate som mulig, siden den delen også skal brukes som burgerkjøtt. Dersom det kommer noen luftbobler i plastfolien, kan du bruke en pinne eller gaffel til å få dem bort. Når du har den formen på burgerne som du ønsker, legger du kjøttet i kjøleskapet i minst to timer til

7. Like før kjøttet skal stekes, skjærer du opp kjøttet i fire like deler. Dette gjør du med en SKARP kniv, mens plastfolien fortsatt er på.

8. Pensle burgerne med en lag olje, og stek burgerne i olje på en varm stekepanne. Snu ofte (ca. hvert tyvende sekund). Burgerne bør være gode og medium stekte etter 3-4 minutter. Dersom du vil ha ost på, ligger du denne på toppen etter du har snudd burgeren for siste gang

2 kommentarer til “Verdens beste burgerkjøtt? Heston-burgeren

 1. Jeg tolker oppskriften som at noen deler av kjøttet skal drysses med salt, mens andre ikke skal det? ref. pnkt. 3, «resten av kjøttet».
  Hvor stor del skal saltes?

  1. Oi, her har jeg redigert litt kjapt ser, jeg. Beklager det!

   1/3 av kjøttet skal saltes.

   Har rettet oppskriften nå. Takk for at du spurte og lykke til med burgeren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.