
En enkel og smaksrik marinade som er laget av ingredienser folk flest har i huset. Marinaden hever kyllingen til nye høyder, uten at den tar fullstendig over hele middagen. Marinaden har et digg, men diskret smak, som gir plass til kyllingkjøttet og til tilbehøret. Skikkelig snadder marinade som alle burde prøve i sommer!
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER
Du trenger
Til marinering av cirka 1 kg kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt
- 4 ss olivenolje
- 5 ss flytende honning
- 5 ss soyasaus (gjerne den grønne med mindre salt)
- ¼ ts pepper
- 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
Slik gjør du
1. Bland sammen olje, honning, soyasaus, pepper og hvitløk i en bolle.
2. Hell en dl over i en annen bolle, og spar den til pensling under grillingen.
3. Ha resten av marinaden i en forseglbar pose sammen med kyllingkjøttet. Lukk posen og massere posen forsiktig, slik at marinaden fordeler seg rundt over alt. Du vil kanskje tenke at det er litt lite marinade, og det er det, men den gir plenty med smak allikevel.
4. La stå i kjøleskapet og marinere noen timer (gjerne over natten).
5. Grilles til kyllingen er gjennomstekt. Pensle dem med marinaden som du satte til side.