Honningmarinade til grillet kylling

Honningmarinade til grillet kylling
Her er marinaden brukt til grillspyd med marinert kylling og grønnsaker. Nammis!

En enkel og smaksrik marinade som er laget av ingredienser folk flest har i huset. Marinaden hever kyllingen til nye høyder, uten at den tar fullstendig over hele middagen. Marinaden har et digg, men diskret smak, som gir plass til kyllingkjøttet og til tilbehøret. Skikkelig snadder marinade som alle burde prøve i sommer!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til marinering av cirka  1 kg kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt

  • 4 ss olivenolje
  • 5 ss flytende honning
  • 5 ss soyasaus (gjerne den grønne med mindre salt)
  • ¼ ts pepper
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen

 

Slik gjør du

1. Bland sammen olje, honning, soyasaus, pepper og hvitløk i en bolle.

2. Hell en dl over i en annen bolle, og spar den til pensling under grillingen.

3. Ha resten av marinaden i en forseglbar pose sammen med kyllingkjøttet. Lukk posen og massere posen forsiktig, slik at marinaden fordeler seg rundt over alt. Du vil kanskje tenke at det er litt lite marinade, og det er det, men den gir plenty med smak allikevel.

4. La stå i kjøleskapet og marinere noen timer (gjerne over natten).

5. Grilles til kyllingen er gjennomstekt. Pensle dem med marinaden som du satte til side.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *