Høstgryte med rotgrønnsaker og nakkekoteletter

Her er det bare til å kaste innpå. Nammis!
En magisk god mix av rotgrønnsaker og saftige nakkekoteletter. En drøm av en middag! Nammis!

Rotgrønnsaker er så godt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Særlig om høsten når alle mulige rotgrønnsaker i alskens former og farger og smaker dukker opp i butikken. Denne høstretten er en skikkelig rotgrønnsaksfest. En durabelig miks av friske, søte gjennomstekte rotgrønnsaker og saftig kjøtt. Nydelig! Må prøves.

Se våre andre høstretter her

 

Du trenger

Nok til fire personer

  • 8 nakkekoteletter  – 2 til hver
  • 8 poteter, medium størrelse
  • 1/2 medium kålerabi (kålrot)
  • 1 stor gulløk
  • 50 gr sellerirot
  • 3 store gulrøtter
  • 3 små pastinakker
  • 1 stor rød paprika
  • 1 gul bete
  • Salt, pepper, olje
  • 4 dl oksekraft (Jeg brukte buljongterninger)
  • Utstyr: Den dypeste langpannen din og gjerne en grønnsakskutter eller foodprosessor som kan kutte alt i like store skiver.

TIPS! Denne oppskriften er laget på høsten, når butikkene bugner av lekre rotgrønnsaker i alle former og farger. Du må tilpasse utvalget av rotgrønnsaker til det som er tilgjengelig i din butikk. Det blir nok godt uansett.

 

Slik gjør du

  1. Ta nakkekotelettene og grønnsakene ut av kjøleskapet minst en time før du skal bruke dem.
  2. Sett ovnen på 200 grader, og forsikre deg om at langpannen din er gullende ren. Hvis ikke bruker du den største ildfaste formen du har.
  3. Skrell de grønnsakene som skal skrelles, og vask de som skal vaskes. Poteter og gulrøtter kan brukes med skallet på.
  4. Kutt opp alle grønnsakene i skiver på cirka halvannen centimeter. Jeg brukte food prosessoren, slik at alt ble like stort, men det hadde gått greit med kniv også.
  5. Tørk av nakkekotelettene med litt kjøkkenpapir, og krydre dem med salt og pepper.
  6. Ha litt olje i bunnen på den ildfaste formen, ha grønnsakene oppi. Fordel nakkekotelettene på toppen og dytt dem litt nedi grønnsaksmiksen.
  7. Kok opp 4 dl vann og rør inn buljongterninger. Jeg brukte dobbelt så mange terninger som det stod på pakken for å få masse smak.
  8. Hell kraften i bunnen av langpannen.
  9. Sett langpannen i ovnen. Her skal den stå i en time, men etter 30 minutter snur du nakkekotelettene og skrur ovnstemperaturen opp til 230 grader. Da får nakkekotelettene en deilig stekeskorpe.

8 kommentarer om “Høstgryte med rotgrønnsaker og nakkekoteletter

    1. Hva? Hos oss har det alltid vært sånn «2 pakker kjøtt til hver» uansett hva vi har! Men du mener det er litt mye altså?

      Kanskje jeg skal redusere oppskriften til 2 til hver i steden?

      1. Altså, du må ikke endre, regner med at denne er like god som de oppskriften på de marinerte nakkekotelettene – så da må man jo bare overspise 😉
        Men for oss som er litt opptatt av porsjonskontroll så holder det vel med 2 per pers;)

  1. Den planlagte søndagsmiddagen ble forskøvet til mandag – og glad er jeg for det!
    Rakk ikke å temperere kjøttet og grønnsaker, resultatet ble uansett godt!

    Skalerte ned til 2 personer og byttet ut noen vanlige poteter med 1 søtpotet.
    Kjempe godt, sunt og enkelt!

  2. Tilbaketråkk: Ukens matblogger: Nammis
  3. Tilbaketråkk: Nammis.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.