En fiskeerett som gjør at du gleder deg til neste gang det står torsk på menyen. Spenningen er stor når alle rundt bordet skal til å åpne sin egen middagspakke, og luktene som stiger opp er fantastiske. En herlig blanding av godt krydret fisk og sprø grønnsaker og med tomatsausen som ramme. En skikkelig snadder fiskemiddag som hele familien setter pris på.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE FISKERETTER
Du trenger:
til fire personer
-
- ca. 700 – 800 gram hvite fiskestykker (jeg foretrekker torskefileter)
- Krydder:
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/4 ts spisskummin
- 1/4 ts cayennepepper
- 1 boks (400 gram) hermetiske tomater, grovhakkede
- 2 grønne paprika, kuttet i stilker eller terninger
- 1 stor purre, hakket i skiver (kun stilken)
- 200 gram sukkererter, grovhakket
- 4 vårløk
- 4 kokte potet, kuttet i skiver eller terninger
- ca. 700 – 800 gram hvite fiskestykker (jeg foretrekker torskefileter)
TIPS: Serveres med flatbrød
Slik gjør du:
1. Tørk av fiskestykkene med et kjøkkenpapir som ikke loer. Fjerne eventuelle bein og finner
2. Krydre fiskestykkene på begge sider.
3. Gjør klar fire store stykker aluminiumsfolie, og fordele fiskestykkene på midten av av folien.
3. Kutt opp grønnsakene (paprika, purre, sukkerert, vårløk og potetene) i passende størrelse og fordele dem oppå fiskestykkene.
5. Så fordeler du de hermetiske tomatene utover toppen av hvert fiskestykke.
6. Brett sammen aluminiumsfoliene til en pose og forsegle den, slik at det ikke kommer luft inn eller ut.
7. Stekes i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Kan også legges på grillen (10 – 15 minutter).
Én kommentar til “Humørtorsk med tomat”