Humørtorsk med tomat

En fiskemiddag du kan glede deg til! Nammis!
Hele middagen i én pakke: Deilig krydret fisk, sprø grønnsaker og deilig tomatsaus! Nammis!

En fiskeerett som gjør at du gleder deg til neste gang det står torsk på menyen. Spenningen er stor når alle rundt bordet skal til å åpne sin egen middagspakke, og luktene som stiger opp er fantastiske. En herlig blanding av godt krydret fisk og sprø grønnsaker og med tomatsausen som ramme. En skikkelig snadder fiskemiddag som hele familien setter pris på.

Du trenger:

til fire personer

    • ca. 700 – 800 gram hvite fiskestykker (jeg foretrekker torskefileter)
    • Krydder: 
      • 1/2 ts salt
      • 1/2 ts pepper
      • 1/4 ts spisskummin
      • 1/4 ts cayennepepper
    • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater, grovhakkede
    • 2 grønne paprika, kuttet i stilker eller terninger
    •  1 stor purre, hakket i skiver (kun stilken)
    • 200 gram sukkererter, grovhakket
    • 4 vårløk

  • 4 kokt potet, kuttet i skiver eller terninger

 

TIPS: Serveres med flatbrød

Slik gjør du:

1. Tørk av fiskestykkene med et kjøkkenpapir som ikke loer. Fjerne eventuelle bein og finner

2. Krydre fiskestykkene på begge sider.

3. Gjør klar fire store stykker aluminiumsfolie, og fordele fiskestykkene på midten av av folien.

3. Kutt opp grønnsakene (paprika, purre, sukkerert, vårløk og potetene) i passende størrelse og fordele dem oppå fiskestykkene.

5. Så fordeler du de hermetiske tomatene utover toppen av hvert fiskestykke.

6. Brett sammen aluminiumsfoliene til en pose og forsegle den, slik at det ikke kommer luft inn eller ut.

7. Stekes i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Kan også legges på grillen (10 – 15 minutter).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.