Hvit pizza er fantastisk. I vårt tomatsaus-baserte pizzakjøkken passer det superdupert å variere med en hvit, frisk deilig bunn innimellom. Pizzaopplevelsen er den samme med en saftig, sprø bunn, deilig topping og smeltet ost på toppen. Fantastisk å sette tennene i. Men så midt inni der er det plutselig noe som er litt annerledes og spennende og supergodt. Denne hvite deilige smaken av creme fraishe, hvitløk og pepper. Den tar deg til pizzahimmelen. Anbefales!
SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER
Du trenger
Til en porsjonspizza
- 1 dl creme fraiche (Jeg anbefaler original – ikke sånn mager slankeversjon)
- 1 stort fedd hvitløk (gjennom hvitløkspressen)
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Til en langpannepizza
- 3 dl creme fraiche (Jeg anbefaler original – ikke sånn mager slankeversjon)
- 3 store fedd hvitløk (gjennom hvitløkspressen)
- ¼ ts salt
- 1/8 ts pepper
TIPS! Dette er en grunnoppskrift. Det er lett å gjøre sausen mer spennende og mer tilpasset toppingen du velger. Prøv gjerne å tilsette en halv finhakket chili, eller en halv bunt finhakkede urter (for eksempel fersk basilikum, oregano eller korianer). Eller hva med å røre inn litt kremost? Prøv deg frem til din favoritt!
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.
2. La gjerne stå i kjøleskapet noen timer (eller over natten). Da setter smakene seg litt mer.
3. Rør godt i sausen før du smører den på pizzabunnen – for hvitløken har en tendens til å samle seg på bunnen.
4. Fordele så sausen utover pizzaen som om det skulle være vanlig rød saus.
5. Ha hva du vil på toppen av pizzaen, men bacon, rød løk, kylling og spekeskinke er populære valg på hvit pizza.
Vi bruker Norzola til hvit pizza – omtrent en tredjedels ost til en boks crème fraichee.
Stek kyllingfilet – smelt osten sammen med kyllingfileten og tøm over crème fraichee. La det stå litt på svak varme før du legger det på pizzabunnen.
Høres kjempegodt ut! Det skal jeg prøve! Takk for tipset!
Morten