Hvitløkspasta med kylling og urter

Hvitløkspastaen er et supert alternativ til den vanlige bolognesen.
En deilig pastarett med masse smak av hvitløk og koriander.

Magen begjærte spagetti, men ville ikke ha tomatsaus. Plutselig kom det et flyktig begrep fra en matshow jeg så i fjernsynet for noen år siden: hvitløkspasta. Jeg stormet til nærmeste søkemotor på nettet, og søkte internettet opp og ned og frem og tilbake i vill jakt på en passende oppskrift. Forslagene var mange og sulten var sterk. Jeg fant god inspirasjon på nettet, og fikk sydd sammen denne ene oppskriften av mange forskjellige. Kjemisk fri for tomat, men stappfull av deilige smaker som hvitløk, kylling, olje og koriander. En flott ettermiddag rundt middagsbordet! Nammis!

Se våre andre pastaretter her

 

Du trenger:

Til to personer:
Hver porsjon er cirka 650 kcal.

  • 3 fedd hvitløk
  • 2 kyllingfileter
  • 150 gr fullkorn spaghetti (Det er nok til å bli akkurat passe mett. Bruk gjerne mer spaghetti hvis du vil, men da bør du også tilsette en ss olje eller to)
  • 4 ss olivenolje, gjerne ekstra virgin
  • En god håndfull mer friske urter, som du ruller sammen til en ball, og finhakker.
  • Krydres med: salt og pepper

 

TIPS! Tilfeldighetene gjorde at jeg hadde basilikum, kruspersille og koriander i hus, så jeg laget en killerkombo av disse tre – det ble kjempegodt. Men for økonomiens skyld holder det nok med ett urteslag eller to. Du kan for eksempel bruke én frisk urt, og så krydre litt med tørkede urter fra krydderskapet.

Slik gjør du

1. Skjær kyllingfiletene i biter. Du kan selv velge hvor store bitene skal være, jeg liker å ha dem slik at jeg kan ta en bit med gaffelen og rett i munnen uten å måtte skjære den opp først. Krydre kyllingbitene med salt og pepper.

2. Ha godt med vann og litt salt i en kjele og kok spaghettien etter anvisningen på pakken. Når den er ferdig kokt heller spagettien over i et dørslag, og skyller den lett under kaldt (det stopper kokeprosessen, slik at pastaen ikke blir overkokt). La den stå og renne av seg.

3. Når det gjenstår 4 minutter igjen av koketiden til spaghettien kan du begynne å steke kyllingbitene i litt olje, på medium varme, i en stekepanne. 2 minutter på hver side burde holde helt fint. Ta kyllingen ut av stekepannen og la den hvile noen minutter.

4. Ha 2 ss olje i stekepannen, la den varme seg litt.

5. Press så hvitløksfeddene gjennom hvitløkspressen, og ned i stekepannen.

6. La hvitløken steke 30-45 sekunder. Rør ofte, slik at det ikke brenner seg.

7. Ha så i urtene og stek i 30-45 sekunder til mens du fortsatt rører godt.

8. Ha så kyllingen tilbake i stekepannen, og bland godt med urtene.

9. Ha så i spagettien og en ss olje og stek i cirka 90 sekunder, mens du blander alle ingrendiensene godt sammen.

10. Ha over på tallerkener, og strø over litt salt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.