Familievennlig indisk curry

 Ikke for mild, ikke for sterk men akkurat passe mye smak.
Et fryktelig bilde til en fryktelig god rett! En deilig, kjøttfull og familievennlig curry med rund og fyldig smak. Ikke la deg skremme av bildet – prøv denne du også! Nammis

Indisk mat er snaddermat. Det er så mange deilige smaker fra det landet! Men jeg må innrømme at det avogtil blir litt i sterkeste laget når småbarnsfamilien skal samles rundt middagsbordet. Denne oppskriften er perfekt. Den gir den runde, fyldige og smaksrike curryopplevelsen uten å være for sterk. Ikke for mild, ikke for sterk men akkurat passe. Veldig god for voksne og barn. Og vil du ha den litt sterkere er det bare til å tilsette litt mer chili.

Prøv også våre andre indiske retter

 

Du trenger:

Til fire personer

  • 1 ss olje
  • 2 gulløk, grovhakket
  • 1 chili, finhakket (jeg tok bort frøene for å gjøre retten familievennlig – ha gjerne i flere chili eller frøene hvis du vil ha en sterkere curry.)
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 1 ss, fersk ingefær, revet
  • 1 ½ ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts koriander (tørket, malt)
  • 2 ts chilipulver
  • 1 kg mørbrad-biff (variere gjerne med lammekjøtt), kuttet opp i terninger på 1 ½ * 1 ½ cm.
  • 1 ts salt
  • 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
  • 2 ½ dl kokosmelk (velg lettvarianten om du vil ha en mager rett)
  • Pynt: finhakket koriander og hakkede cashewnøtter (kan kuttes bort)

 

SERVERINGSTIPS: Serveres med Raita (lenke), basmatiris og mangochutney

 

Slik gjør du

1. Varm oljen i en kjele og tilsett løken.

2. Stek under omrøring på medium varme til løken begynner å bli myk, cirka 10 min.

3. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie, spisskummin, koriander, og chilipulver. Bland godt.

4. Sett opp varmen på kjelen og tilsett kjøttet. Rør og bland godt til kjøttet er lett brunet.

5. Tilsett saltet og rør godt.

6. Tilsett de hermetiske tomatene og rør godt.

7. Sett ned varmen, og la blandingen putre i en time – halvannen. Test om kjøttet er mørt nok etter cirka en time.

8. Tilsett kokosmelken og rør godt. La putre i fem minutter.

9. Nå må du smake på retten og vurdere om den trenger noe mer smak. Dette er en relativ mild oppskrift, så tilsett for eksempel mer chilipulver om du føler at det river litt lite i ganen. Smak deg frem til den er sterk nok for deg.

10. La putre i 3-4 minutter til dersom du tilsetter noe krydder.

11. Pynt med koriander og cashewnøtter og server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *