Indisk linsesuppe

Indisk linsesuppe
En deilig, krydret linsesuppe som smaker nydelig og som metter lenge. Nammis!

Supper er genialt, særlig til lunsj. Dampende varme suppeskåler fulle av deilige smaker, enten suppen er nylaget eller har vært en tur innom frysen. Suppe med linser er en storfavoritt hos meg – det er godt, lett å lage og ikke minst sunt. De fleste av suppene jeg spiser til vanlig har litt tyggemotstand, men denne suppen er blendet med stavmixer til en jevn suppe. Den er full av gode grønnsakssmaker, spennende krydder og et lite diskret hint av sitrus. Veldig god!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE  LINSESUPPER

 

Du trenger

Til fire personer\

  • ½ ss olivenolje
  • 2 store hvitløksfedd, presset gjennom hvitløkspressen
  • 1 stor gulløk, grovhakket
  • 2,5 cm ingefær, finrevet
  • 1 pastinakk, kuttet i terninger
  • 100 gram aubergine, skrelt og kuttet opp i små terninger
  • ½ liten brokkoli (med stilken), grovhakket
  • 100 gram kålrabi, kuttet opp i små terninger
  • 1 potet kuttet opp i terninger
  • 3 selleristenger, kuttet opp i tynne skiver
  • 2 ss garam masala
  • 100 gram linser (gjerne røde)
  • 1 ½ liter grønnsakskraft (kan eventuelt erstattes helt eller delvis med kyllingbuljong om du ikke har)
  • 200 gram lett kokosmelk
  • ½ sitron, finrevet skall og saft
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Kan pyntes med fersk persille eller koriander

 

TIPS!  Bytt gjerne ut grønnsakene med noe annet du allerede har i kjøleskapet, eller kutt ut noen grønnsakstyper for å gjøre det billigere

 

Slik gjør du:

1. Stek løk, hvitløk, ingefær og aubergine i litt varm olje i en stor suppekjele. La steke i 5 minutter på medium varme, det skal ikke svi seg, dette

2. Tilsett resten av grønnsakene (pastinakk, potet, selleristang, brokkoli og kålrabi) og stek videre i 3 minutter minutter.

3. Rør inn garam masala og la steke videre i ett minutt

4. Ha i linsene og grønnsakskraften og kok opp på medium varme. La småkoke forsiktig i 25 min.

5. Bruk stavmikser og blend alt til det hele er én jevn masse.

6. Tilsett kokosmelk, sitron og krydder. Smak og juster om du trenger. Servers når det er nok krydder, og suppen er passe varm

Kan serveres med litt ferske urter, litt fersk pepper, brød , knekkebrød eller noe sånt.

Oppskriften baserer seg på en oppskrift i en bok jeg lånte på biblioteket, som heter «diabetes kokeboka»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.