– Du, vi må lage ispinner til Småttisen av restene, sa Madammen da vi hadde jordbærsuppe (lenke) til dessert en dag. Hun er lur sånn. Resultatet ble noen skikkelig fristende jordbærispinner som er like populære hos mor og far som hos Småttisen. Ispinnene har en flott mild jordbærsmak og en konsistens som minner om butikk-is. Ikke gå sommeren i møte uten noen sånne.
Se flere sommermat-oppskrifter her
Du trenger
- 600 gram jordbær (helst kalde)
- 2 dl lettrømme
- 3 ss sukker
Slik gjør du:
1. Rens bærene godt, og fjern alle grønne stilker.
2. Ha bærene i blender eller food prosessor sammen med rømmen. Blend til alt har blitt en jevn masse.
3. Ha sukkeret oppi. Sukkermengden er beregnet på ganske søte bær. Tilsett mer dersom du vil at det skal smake søtere.
4. Hell jordbærblandingen i ispinne-former og sett i fryseren.