De siste årene har det gått opp et svinaktig godt lys for meg. Å blande svinekjøtt inn i kjøttdeigen når man skal lage kjøttboller, hamburgere, bologneser og sånne ting er rett og slett genialt! Det gjør hele måltidet saftigere og bedre. I mange oppskrifter skal man tilsette så og så mye italian sausage. Men hva er italian sausage på norsk? Det er svinekjøttdeig tilsatt deilige smaker og krydder. Prøv du også!
Sjekk hva du kan bruke dette til
Du trenger
- 400 gram svinekjøttdeig
- 1 ½ ss salt
- 1 ½ ss paprikapulver
- 2 fedd hvitløk (most gjennom hvitløkspressen)
- 1 ½ ss sukker
- 1 ts svart malt pepper
- 3 ss rødvinseddik
TIPS! Dette er en super grunnoppskrift på italian sausage, men i noen oppskrifter er de på jakt etter ekstra sterk eller ekstra søt varianter. Denne oppskriften her er litt midt i mellom, så tilsett gjerne mer sødme eller noen sterke krydder dersom du vil.
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene i en bolle
2. Bland alt godt. Bruk gjerne hendene og jobb til det hele er én jevn blanding.
3. Dersom du har tid kan du gjerne la blandingen stå i kjøleskapet noen timer (eller over natten). Da setter smakene seg bedre sammen. Dersom det haster eller du er veldig sulten gjør det ingenting om du bruker den med en gang.
4. Tilsett kjøttblandingen i så stor mengde som oppskriften din krever. Husk å blande godt, så fordeler smaken seg jevnt utover.
TIPS! Synes du det ble for mye smak? Da er det bare til å tilsette mer kjøtt eller mindre smak neste gang.