Italiensk grønnsakssuppe med bønner og linser

En suppeskål ved siden av hjemmekontorpulten. En pc, en kaffekopp, headset og en pakke ibux i bakgrunnen
Ribolita: Deilig, sunn og mettende grønnsakssuppe. Perfekt til lunsj på hjemmekontoret Nammis!

Suppe er super digg, og jeg er en suppeentusiast både til lunsj og middag. Men det kan være utfordrende at de ikke metter lenge nok før man blir sulten igjen. Denne digge grønnsakssuppen holder deg mett lenge. Jeg spiser den gjerne med et stykke knekkebrød til. Ribolita heter den visst i Italia. Stappfull av sunne saker og gode smaker! Anbefales!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPEOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til en stor suppekjele:

  • 2 ss olje
  • 2 gulløk, finhakket
  • 2 liter grønnsakskraft (kan evt bytte ut halvparten med kyllingkraft om det ikke er viktig å ha det vegetarisk)
  • 2 store hvitløksfedd, most
  • 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
  • 1 ts tomatpure (kan erstattes med 2 ss ketsjup)
  • 1 boks (400 gram) med hermetiske svarte bønner, skylt i sil under vann
  • 2 ½ dl røde linser, skylt i sil under vann
  • ½ nykål (300 gram) finsnittet
  • 4 store selleristenger (ta flere om de er små), kuttet i tynne strimler eller terninger
  • 4 gulrøtter, kuttet i terninger

 

Slik gjør du:

1. Hakk opp løk, halvparten av gulroten og halvparten av selleristengene og mos hvitløken gjennom hvitløkpressen.

2. Varm opp olje i en stor suppekjele og stek løk, hvitløk, gulrot og selleristang i cirka 8 minutter på medium varme

3. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure/ketsjup, kraft, bønner og linser og resten av gulroten og selleristengene. Kok opp og la forsiktig småkoke i 20 min. Rør ofte

4. Ta ut cirka halvparten av grønnsakene og en god del av vesken – og bruk kjøkkenmaskin eller stavmikser til å jevne ut massen til en jevn suppe. Ha oppi igjen med resten av suppen og rør godt.

5. Tilsett nykål og la koke i fem minutter til.

6. Smak med salt og pepper.

Oppskriften baserer seg på oppskriften på Ribolita i boken «500 supper» av Susannah Blak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.