Suppe er super digg, og jeg er en suppeentusiast både til lunsj og middag. Men det kan være utfordrende at de ikke metter lenge nok før man blir sulten igjen. Denne digge grønnsakssuppen holder deg mett lenge. Jeg spiser den gjerne med et stykke knekkebrød til. Ribolita heter den visst i Italia. Stappfull av sunne saker og gode smaker! Anbefales!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPEOPPSKRIFTER
Du trenger
Til en stor suppekjele:
- 2 ss olje
- 2 gulløk, finhakket
- 2 liter grønnsakskraft (kan evt bytte ut halvparten med kyllingkraft om det ikke er viktig å ha det vegetarisk)
- 2 store hvitløksfedd, most
- 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
- 1 ts tomatpure (kan erstattes med 2 ss ketsjup)
- 1 boks (400 gram) med hermetiske svarte bønner, skylt i sil under vann
- 2 ½ dl røde linser, skylt i sil under vann
- ½ nykål (300 gram) finsnittet
- 4 store selleristenger (ta flere om de er små), kuttet i tynne strimler eller terninger
- 4 gulrøtter, kuttet i terninger
Slik gjør du:
1. Hakk opp løk, halvparten av gulroten og halvparten av selleristengene og mos hvitløken gjennom hvitløkpressen.
2. Varm opp olje i en stor suppekjele og stek løk, hvitløk, gulrot og selleristang i cirka 8 minutter på medium varme
3. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure/ketsjup, kraft, bønner og linser og resten av gulroten og selleristengene. Kok opp og la forsiktig småkoke i 20 min. Rør ofte
4. Ta ut cirka halvparten av grønnsakene og en god del av vesken – og bruk kjøkkenmaskin eller stavmikser til å jevne ut massen til en jevn suppe. Ha oppi igjen med resten av suppen og rør godt.
5. Tilsett nykål og la koke i fem minutter til.
6. Smak med salt og pepper.
Oppskriften baserer seg på oppskriften på Ribolita i boken «500 supper» av Susannah Blak.