Italiensk kjøttbolleburger

Denne burgeren ligger godt an i kampen om burgerfestivalens beste burger.
Både pastasausen, hamburgerbrødene og kjøttet i den italienske kjøttbolleburgeren inneholder ferske urter. Det gjør den skikkelig nammis!

 – Åh, denne var skikkelig god. Den beste så langt i hele burgerfestivalen, slo Madammen førnøyd fast! Jeg var stolt av skrytet men også enig. Disse var skikkelig gode: Myke og fluffy burgerbrød, en deilig og smaksrik pastasaus og noen skikkelig digge italienske kjøttbolleburgere. Vi var i hamburgerhimmelen!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Nok til cirka 4-5 burgere

Til burgerkjøttet:

  • 250 gram italiensk kjøttblanding (bland sammen følgende ingredienser og la stå i kjøleskapet en stund):

o   250 gram svinekjøttdeig

o   1 ss salt

o   1 ss fennikelfrø (knuste)

o   1 ½ ss paprikapulver

o   1 ss finhakket hvitløk

o   1 ss sukker

o   1 ts svart malt pepper

o   3 ss rødvinseddik

 

  • 1 ss fersk basilikum, finhakket (eller 1/3 ss tørket)
  • 2 ts fersk oregano, finhakket (eller ¾ ts tørket)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • 450 gr karbonadedeig
  • Utstyr: Grill, Plastfolie, sølvfolie og formfettspray og en rund kakeutstikker som er like stor som burgerbrødet du skal bruke (sistnevnte kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

1. Først lager du kjøttblandingen. Bland alle ingrediensene godt. La gjerne hvile i kjøleskapet noen timer før bruk.

 

2. Klapp deigen litt flat, og legg den mellom to lag plastfolie. Klapp deigen, slik at den får jevn tykkelse på cirka 2 cm over det hele. Jeg legger deigen mellom to skjærebrett og presser deigen flat. Bruk så den store kakeutstikkeren, og stikk ut 4 karbonader. Av restene lager du til en femte.

Alternativt kan du dele deigen i fem like deler og forme hamburgere med hendene.

3. Grill på medium varme i 6 minutter. Spray på litt formfett først, så setter den seg ikke fast i grillristen. Snu burgeren og la stå to minutter. Ha så 1/5 del av osten på toppen av burgerkjøttet, og la stå på grillen i 6 nye minutter.

4. La hvile i 5 minutter under sølvfolie før servering.

5. Den ferdige burgeren med ost, dekkes av et raus lag pastasaus og plasseres mellom burgerbrødene. Mer tilbehør trenger du ikke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *