– Åh, denne var skikkelig god. Den beste så langt i hele burgerfestivalen, slo Madammen førnøyd fast! Jeg var stolt av skrytet men også enig. Disse var skikkelig gode: Myke og fluffy burgerbrød, en deilig og smaksrik pastasaus og noen skikkelig digge italienske kjøttbolleburgere. Vi var i hamburgerhimmelen!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger
Nok til cirka 4-5 burgere
- Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her)
- Her har jeg brukt Hamburgerbrød med urter
- Her har jeg brukt Hamburgerbrød med urter
- Burgerdressing – her har jeg brukt Pastasaus (min oppskrift her)
- 150 gr mozarella
Til burgerkjøttet:
- 250 gram italiensk kjøttblanding (bland sammen følgende ingredienser og la stå i kjøleskapet en stund):
o 250 gram svinekjøttdeig
o 1 ss salt
o 1 ss fennikelfrø (knuste)
o 1 ½ ss paprikapulver
o 1 ss finhakket hvitløk
o 1 ss sukker
o 1 ts svart malt pepper
o 3 ss rødvinseddik
- 1 ss fersk basilikum, finhakket (eller 1/3 ss tørket)
- 2 ts fersk oregano, finhakket (eller ¾ ts tørket)
- ½ ts salt
- ¼ ts hvitløkspulver
- 450 gr karbonadedeig
- Utstyr: Grill, Plastfolie, sølvfolie og formfettspray og en rund kakeutstikker som er like stor som burgerbrødet du skal bruke (sistnevnte kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Først lager du kjøttblandingen. Bland alle ingrediensene godt. La gjerne hvile i kjøleskapet noen timer før bruk.
2. Klapp deigen litt flat, og legg den mellom to lag plastfolie. Klapp deigen, slik at den får jevn tykkelse på cirka 2 cm over det hele. Jeg legger deigen mellom to skjærebrett og presser deigen flat. Bruk så den store kakeutstikkeren, og stikk ut 4 karbonader. Av restene lager du til en femte.
Alternativt kan du dele deigen i fem like deler og forme hamburgere med hendene.
3. Grill på medium varme i 6 minutter. Spray på litt formfett først, så setter den seg ikke fast i grillristen. Snu burgeren og la stå to minutter. Ha så 1/5 del av osten på toppen av burgerkjøttet, og la stå på grillen i 6 nye minutter.
4. La hvile i 5 minutter under sølvfolie før servering.
5. Den ferdige burgeren med ost, dekkes av et raus lag pastasaus og plasseres mellom burgerbrødene. Mer tilbehør trenger du ikke!