– Har hun ikke spist tre skåler nå, spurte Madammen hviskende. Vi andre hadde satt oss bort i sofaen, gode og mette på deilig italiensk kjøttbollesuppe med pasta, men for minstejenten (1 ½ år) var ikke festen slutt. Hun spiste og spiste og spiste. Og det lille som var igjen krevde hun til kveldsmat. At denne suppen slo an hos de minste er ettertrykkelig bevist, men vi voksne var ikke vonde å be vi heller. En deilig og litt annerledes suppe med saftige kjøttboller og deilige grønnsaker. Anbefales
Prøv også våre andre supper
Du trenger:
- 1 ss olje
- 2 gulrøtter, skrelt og kuttet i skriver
- 1 selleristang, vasket og kuttet i skiver
- 1 liter kjøttbuljong (jeg bruker sånn fond-geleklump fra butikken)
- 2,5 dl vann
- 2 ss tomatpure
- 2 dl hermetiske tomater
- 2 fedd hvitløk
- 100 gram store fullkornsmakaroni (kan erstattes med Ditalini-pasta)
- 1 ts tørket persille (kan erstattes med 1 ss fersk, men tilsettes da helt til slutt)
- 1 ts tørket basilikum (kan erstattes med 1 ss fersk, men tilsettes da helt til slutt)
Kjøttbollene:
- 400 gram karbonadedeig
- 1 ½ dl brødrasp
- 75 gram revet mozzarella
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ss pizzakrydder
- ¼ ts pepper
- 2 eggehvite fra et stort egg
TIPS! SERVERES MED FERSKE RUNDSTYKKER
Slik gjør du
1. Kutt opp grønnsakene i tynne skiver
2. Varm oljen og stek gulrøtter og sellerien i cirka 5 minutter på medum varme.
3. Ha så i kjøttkraft, vann, tomatpuré, hvitløk, basilikum, persille og hermetiske tomater. Bland godt og kok opp. La småkoke mens du gjør klar kjøttbollene
4. Ha alle kjøttbolleingrediensene i en stor bolle og bland godt. Bruk håndkraft eller kjøkkenmaskin for å sikre at det blir ordentlig godt og jevnt blandet.
5. Lag kjøttboller på teskje-størrelse. Fukt hendene lett og rull dem så blir de jevne og fine og runde.
6. Ha kjøttbollene i suppen og la koke i fem minutter.
7. Ha så i pastaen og kok så lenge det står på pastapakken.