Italiensk suppe med kjøttboller

 

Suppen tar litt tid å lage, men det er den verdt
Italiensk suppe med en rik kjøttkraft med tomatpure, deilige grønnsaker og noen reale smaksbomber i kjøttbolleform. Nammis!

Dette er en real suppe med masse mat i, som egner seg godt som hovedrett til en middag. De smaksrike kjøttbollene  smaker fantastisk og spiller hovedrollen i suppen. Forresten. Jeg vet at mange av dere er litt skeptiske til selleri, og sellerien setter litt smak på suppen. Men da er det lov til å hoppe over sellerien når du lager suppen, altså.

Prøv denne suppen med rundstykker til!

 

Du trenger:

Til kjøttbollene

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig og storfe
  • 8 ts finhakket persille
  • 2 ts sitronjuice
  • 1 ts oregano
  • 2 fedd hvitløk, moste
  • 1 egg
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Olivenolje til stekingen

Til suppen

  • 1,75 liter oksekraft
  • 2 toppede ss tomatpuré
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 2 laurbærblader
  • 325 gram poteter (cirka 5 medium størrelse), skåret i terninger
  • 2 gulrøtter, skåret i terninger
  • 170 gram selleri, kappet i skiver (kan sløyfes)
  • 1 gulløk, grovhakket
  • 230 gram kål, skåret i tynne strimler

OBS! Noen av krydderne skal koke med suppen i starten, for så å fjernes etter en stund. Da kan man bruke en spesialpose til formålet, eller et te-egg eller andre løsninger. Jeg ofret et kjøkkenhåndkle.

Slik gjør du

1. Ha kjøttdeigen, 3 av de 8 skeiene med persille, sitronsaften, oregano, hvitløk, egg, ¼ ts salt og ½ ts pepper i en bolle og bland GODT. Bruk gjerne hendene.

2. Rull deigen til små kjøttboller, og brun dem lett i olje på høy varme. Cirka 2 minutter på hver side. De trenger ikke bli ferdigkokte, de skal ligge en stund i suppen, nemlig.

3. Når kjøttbollene er ferdig brunet, tar du dem bort fra gryten, sammen med eventuelt fett som er til overs.

4. Ha i kjøttkraften i gryten, og krydre litt med pepper.

5. Ha i tomatpuréen og rør til den er oppløst.

6. Ha pepperkornene, laurbærene og resten av persillen i en pose eller annen innpakning som kan fjernes senere. Poenget er at suppen må kunne få ta opp smak fra krydrene, samtidig som de skal kunne tas bort før servering.

7. Gi suppen et oppkok. Når det koker, reduser varmen, og la småputre i 30 minutter. Rør om av og til.

8. Ta ut krydderposen, og ha i potetene, gulrøttene, kålen, løken og sellerien. La småkoke i 25 minutter til, til alle grønnsakene er kokte. Mot slutten av koketiden (de siste ti minuttene) har du i kjøttbollene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.