Jalapeñomajones

Luftig, deilig og sterk majones med masse smak! Nammis!
Luftig, deilig og sterk majones med masse smak! Nammis!

Oioioioi, den ser utrolig digg ut – men hva skal man egentlig bruke Jalapeñomajones til? Jeg tenker du kan bruke det til mye av det du vanligvis ville brukt rømme eller majones til. Reker, burgere, dipsaus, til pommes fritten eller biffen, til chipsen eller på baguetten, til kylling eller fiskekaker. Uansett: Vil du ha noe luftig og digg – så tester du denne!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE DRESSINGER

Du trenger:

  • 1 helt egg
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss koriander
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts sennep
  • 2 -3 ss finhakket Jalapeños
  • 2 ½ dl nøytral matolje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt pepper

 

OBS! Korianderen, sitronsaften, hvitløken og sennepen er med for å gir ekstra smak, og en eller flere av dem kan sløyfes om du ikke vil ha dem med.

OBS! Jeg bruker hermetisk, ferdigkuttet jalapeños fra glass av praktiske årsaker, og det funker helt fint. 2 ss gir en medium styrke på majonesen, mens 3-4 ss gir sterkere saker. Smak deg gjerne frem til hva som passer best for deg.

OBS! Det er en fordel om du har en blender eller food processor til denne, men du kan også bruke en stavmikser i en liten beholder, for eksempel et litermål. Om du ikke har dette tilgjengelig, kan du bytte ut egg og olje med ferdig majones.

 Slik gjør du:

1. Ha egget, eggeplommen, koriander, sitronsaft, hvitløk, sennep og jalapeñoene oppi blenderen og blend sammen til det hele er én jevn masse.

2. La blenderen fortsette å gå, mens du saaaakte heller oppi oljen i en tynn stråle. Da blir det hele snart en tykk, deilig majones med masse smak.

3. Bland inn salt og pepper helt på slutten av blendingen.

4. Smak på den ferdige majonesen og se om du er fornøyd.

5. Den ferdige majonesen blir best om den får stått litt i kjøleskapet noen timer før du serverer den, sånn at smakene får satt seg ordentlig. Den klarer seg fint i kjøleskapet i alle fall i tre dager om du holder den lufttett.

Baserer seg på en oppskrift fra emerils.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.