Jordbærsuppe

Desserten tar cirka 10 minutter å lage
En luftig, frisk og lett sommerdessert med spitsy farge og utrolig god smak. Anbefales på varme sommerdager! Nammis!

SOMMERMAT: Jeg må bare innrømme det. Jeg var skeptisk da jeg vurderte denne oppskriften. En jordbær- og rømmesuppe, liksom?? Men jeg var desperat. Jordbæråkeren hos svigers har gitt oss så mye jordbær i år at vi nesten drukner. Et skikkelig digg I-landsproblem. Så nå hadde vi en stor skål jordbær som vi måtte gjøre noe med eller innse nederlaget: å kaste dem. – Ikke pokker, tenkte jeg og begynte å tråle de mørke avkrokene av Internettet for å finne en sprek og ny jordbær-oppskrift. Og jammen fant jeg gull. Jordbærsuppe er rett og slett SKIKKELIG godt!

Se flere sommermat-oppskrifter her

 

Du trenger

  • 600 gram jordbær (helst kalde)
  • 2 dl lettrømme
  • 3 ss sukker

 

Slik gjør du:

1. Rens bærene godt, og fjern alle grønne stilker.

2. Ha bærene i blender eller food prosessor sammen med rømmen. Blend til alt har blitt en jevn masse.

3. Ha sukkeret oppi. Sukkermengden er beregnet på ganske søte bær. Tilsett mer dersom du vil at det skal smake søtere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.