
SOMMERMAT: Jeg må bare innrømme det. Jeg var skeptisk da jeg vurderte denne oppskriften. En jordbær- og rømmesuppe, liksom?? Men jeg var desperat. Jordbæråkeren hos svigers har gitt oss så mye jordbær i år at vi nesten drukner. Et skikkelig digg I-landsproblem. Så nå hadde vi en stor skål jordbær som vi måtte gjøre noe med eller innse nederlaget: å kaste dem. – Ikke pokker, tenkte jeg og begynte å tråle de mørke avkrokene av Internettet for å finne en sprek og ny jordbær-oppskrift. Og jammen fant jeg gull. Jordbærsuppe er rett og slett SKIKKELIG godt!
Se flere sommermat-oppskrifter her
Du trenger
- 600 gram jordbær (helst kalde)
- 2 dl lettrømme
- 3 ss sukker
Slik gjør du:
1. Rens bærene godt, og fjern alle grønne stilker.
2. Ha bærene i blender eller food prosessor sammen med rømmen. Blend til alt har blitt en jevn masse.
3. Ha sukkeret oppi. Sukkermengden er beregnet på ganske søte bær. Tilsett mer dersom du vil at det skal smake søtere.