Jordbærsyltetøy

Egner seg godt til å fryses
Deilig friskt syltetøy med mye bærsmak! Sommeren blir ikke den samme uten!

For meg er det ikke skikkelig sommer før jeg står der og renser en kartong eller to med norske kvalitetsjordbær. Da legger man grunnlaget for en smaksrik vinter, der veien til sommersmaken aldri er lang. Nammis!

Prøv også våre andre pålegg

Du trenger:

  • 75 % bær
  • 25% sukker (altså en tredjedel av bærenes vekt)
  • 2 poser frysepulver per 5 kg sukker (pass på at du velger riktig pulvertype – les godt på pakken – du skal ha sånn som er for bær som ikke skal kokes)

 

Eksempel

  • To kasser jordbær
  • 2,5 kg sukker
  • 4 pakker frysepulver

 

TIPS! Vi fryser syltetøyet vårt i små Zipper-bager (plastposer med lås), slik at en pose er nok til et måltid. Når posen er låst legger vi dem flate, og fryser dem oppå hverandre. Da tar det minst mulig plass i fryseren – og tar veldig kort tid å tine.

 Slik gjør du:

1. Rens alle bærene og fjern stilken

2. Kutt 2/3 av bærene i passende syltetøybiter

3. Ta resten av bærene, alt sukkeret og frysepulveret i blenderen og mix til en jevn masse.

4. Helt alt opp i samme bolle/gryte og rør rundt.

5. Hell på passende beholdere

6. Fryses så fort som mulig. Holder cirka 3 dager i kjøleskapet.

3 kommentarer om “Jordbærsyltetøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.