For meg er det ikke skikkelig sommer før jeg står der og renser en kartong eller to med norske kvalitetsjordbær. Da legger man grunnlaget for en smaksrik vinter, der veien til sommersmaken aldri er lang. Nammis!
Prøv også våre andre pålegg
Du trenger:
- 75 % bær
- 25% sukker (altså en tredjedel av bærenes vekt)
- 2 poser frysepulver per 5 kg sukker (pass på at du velger riktig pulvertype – les godt på pakken – du skal ha sånn som er for bær som ikke skal kokes)
Eksempel
- To kasser jordbær
- 2,5 kg sukker
- 4 pakker frysepulver
TIPS! Vi fryser syltetøyet vårt i små Zipper-bager (plastposer med lås), slik at en pose er nok til et måltid. Når posen er låst legger vi dem flate, og fryser dem oppå hverandre. Da tar det minst mulig plass i fryseren – og tar veldig kort tid å tine.
Slik gjør du:
1. Rens alle bærene og fjern stilken
2. Kutt 2/3 av bærene i passende syltetøybiter
3. Ta resten av bærene, alt sukkeret og frysepulveret i blenderen og mix til en jevn masse.
4. Helt alt opp i samme bolle/gryte og rør rundt.
5. Hell på passende beholdere
6. Fryses så fort som mulig. Holder cirka 3 dager i kjøleskapet.
4 kommentarer til “Jordbærsyltetøy”