Dette er en burgeropplevelse du ikke kan gå glipp av. Livet er for kort til å ikke spise minst en av disse. Et søtt og mykt hamburgerbrød, fyrrig pepperdressing, og en nystekt hamburger med smeltet ost, innbakt i midten. Dette er skikkelig snaddermat! Nammis
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger:
Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her).
- Til denne burgeren bruker jeg «søte hamburgerbrød» (lenke)
- Hamburgertopping (Mine oppskrifter her)
- Her har jeg brukt «Pepperdressing (lenke)»
Til kjøttblandingen
Til 3 burgere
- 1 pakke karbonadedeig, kjøleskapskald
- 1 ts salt
- ½ ts hvitløkspulver
- 1 ts Worcestershire sauce
- ½ ts malt pepper
- 100 gram ost (jeg brukte en kombinasjon av burgerost og sånn ferdigrevet 4-ost-pakke fra Tine. Originaloppskrifen anbefaler «american cheese». Du får bruke den osten du selv foretrekker)
- Utstyr: Grill, sølvfolie, formfett
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene (bortsett fra osten) godt sammen. Her må du enten bruke hendene eller en kjøkkenmaskin. Det skal i alle fall blandes godt!
2. Hvis du har tid, kan du gjerne la kjøttblandingen stå i kjøleskapet noen timer for at smakene skal sette seg litt. Det er ikke avgjørende, så du kan bruke kjøttet med en gang, hvis du foretrekker det.
3. Del kjøttet i seks like deler, og form hver del til en flat burger. Prøv å få dem omtrent like store som hamburgerbrødet du skal bruke. Hvis du bruker kjøkkenvekten, og et stort glass eller en stor kakeutstikker eller noe slik, sikrer du at alle burgerne blir like tykke og like store, og dermed blir det lettere å steke dem bra.
4. Legg de seks burgerne på et brett. Ha gjerne litt olje på brettet, så blir det lettere å arbeide med burgerne.
5. Fordel så osten på tre av burgerne. Osten skal legges i midten, slik at den ytterste centimeteren er helt uten ost.
6. Legg så de tre osteløse burgerne på toppen av osteburgeren. Klem så de ytterste centimetrene sammen, slik at de to burgerne blir til én burger med ost i midten. Ta frem igjen kakeutstikkeren/glasset, og form burgeren tilbake slik at hele burgeren er like tykk.
7. Nå skal burgerne på grillen. Her skal de grilles på medium varme i cirka 4,5 minutter på hver side. Ikke snu dem mer enn én gang, og IKKE press på burgerne underveis i stekingen. Spray gjerne litt formfett på grillristen før du legger kjøttet nedpå, så blir det lettere å snu den.
8. La burgerne hvile under sølvfolie i cirka fem minutter før servering.
9. Legg så burgerne mellom burgerbrød, hamburgerdressing og de grønnsakene du ønsker.
Én kommentar til “«Juicy Lucy»: Cheseburger med innbakt ost”