Julegrillsaus

Julegrillsaus
Skal man grille i desember gjør det seg godt med en litt julete grillsaus. Denne kombinerer grillsmak og julesmak på en forbilledlig måte! Nammis!

Her i huset tar vi grillsesongen alvorlig. Mellom 7. og 27. desember lar vi grillen stå i ferd. Men da har vi som oftest en heidundrendes avslutningsfest på grillsesongen i starten på desember. Ingenting er som grillede marsipanpølser! Og 3. juledag åpner vi sesongen igjen med litt lett grilling av noe julerester. Da kommer denne julegrillsausen godt med: Den perfekte blandingen av julesmaker og grillsmaker man trenger til en desembergrillings! Anbefales!

SJEKK UT VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

  • 40 gram smør
  • ½ gulløk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 140 gram hermetiske tomater (grovhakkede eller tomatsaus)
  • ½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ ts sennepspulver (Jeg bruker colemans)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 klype kajennepepper
  • 50 gram brunt eller lysebrunt sukker
  • 300 gram kirsebær/moreller (jeg brukte en boks hermetiske, pga jule-sesongen)
  • 2 ss vaniljeekstrakt + 4 ss vann (Kan erstattes av 2 ss whisky)

 

Slik gjør du:

1. Dersom du bruker ferske kirsebær må du rense dem, fjerne steinene og kutte dem i to. Dersom du bruker hermetiske bær, siler du bort saften (Du må gjerne ta vare på saften, den er sikkert god i andre ting!).

2. Smelt smøret i en kjele på medium varme, og ha løken oppi. Stek på medium varme i fem minutter. Rør innimellom.

3. Tilsett hvitløksfeddet og stek i to minutter til.

4. Tilsett hermetiske tomater, salt, pepper, sitronsaft, sennepspulver og kajennepepper. Rør godt og kok opp.

5. Når det koker blander du inn sukkeret. Rør godt og kok opp igjen.

6. Når det koker tilsetter du kirsebærene.

7. La blandingen småkoke på medium varme i cirka 10 minutter.

8. Så bruker du en potetmoser eller en hackit eller noe lignende redskap og moser sammen bærene. Dersom du foretrekker en helt jevn grillsaus uten biter kan du selvsagt bruke blenderen, men i denne oppskriften synes jeg litt biter er sjarmerende.

9. Når du er ferdig med moseren lar du blandingen småkoke videre på forsiktig varme i 10 – 15 minutter til den blir tykk og fin.

10. Bland sammen vaniljeekstrakt og vann i en liten skål og hell oppi blandingen. Rør godt inn og la koke i fem minutter.

11. La grillsausen avkjøles. Lagre sausen kaldt i en lufttett beholder, så holder den i alle fall en ukes tid.

Én kommentar til “Julegrillsaus

  1. Tilbaketråkk: Nammis.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.