Julegrillspyd med pinnekjøtt

Julegrillspyd med pinnekjøtt
Ikke kast pinnekjøttet som er til overs! Bruk kjøttet til disse julegrillspydene isteden. Nammis!

Grillspyd er en av mine favorittmåter å bruke rester fra julematen på, enten det er ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. Tenk at det samme kjøttet kan få så ulike resultat og smak. Spesielt synes jeg at grillet pinnekjøtt er supersnadder. Seigt, sprøtt og saftig! Og når det i tillegg kombineres med sprø grønnsaker og en deilig marinade, så er grillspydfesten i gang!

SJEKK UT VÅRE ANDRE JULEGRILLSPYD

 

Du trenger

Til fire spyd

  • 1 boks creme fraishe
  • 3 fedd hvitløk, gjennom hvitløkspressen
  • 1/8 ts kajennepeper
  • ¼ ts chilipulver
  • Rester fra pinnekjøtt, ferdig dampet
  • 3 poteter, ferdig kokt
  • ½ brokkoli
  • ½ rødløk
  • 100 – 200 gram kålerabi
  • Strø over med pepper

 

TIPS! Det som er fint med julegrillspyd er at du velger sammensetningen selv. Legg til eller trekk fra etter egen lyst og beholding. Kjør på med julepølse eller marsipangris-rester hvis du har lyst. Du er din egen julegrillspydkonge eller dronning.

 

Slik gjør du

 

1. Dersom du bruker grillspyd av tre, kan du gjerne legge dem i bløt mens du klargjør ingrediensene. Da er det lettere å tre på ingrediensene og spydene svir seg ikke så lett. Du kan bruke vann eller litt av det du skal drikke til maten

2. Bland creme fraishe, hvitløk, kajennepepper og chilipulver i en bolle og sett til side. Dette kan du gjerne gjøre noen timer før du lager resten eller kvelden før. Dette er en blanding som bare blir bedre av å stå i kjøleskapet en stund for å sette seg litt.

3. Rense pinnekjøttet – vi er på jakt etter størst mulige biter med kjøtt. Riv av slik at beina og de store fettklumpene forsvinner. Hvor mye kjøtt du trenger er litt opp til deg, men jeg synes det er ålreit med tre kjøttstykker per grillspyd.

4. Dersom du har store poteter, kan du dele dem i to.

5. Kutt brokkolien opp i 8 halvstore blomster. Skyll dem i kaldt vann og rist godt av vannet

6. Skrell løken og kutt den i båter. Behold bunnen, slik at løkbåtene holde seg samlet på spydet.

7. Dersom du har ferdigkokte kålerabi-rester kan du kutte den i litt store terninger. Dersom du bare har rå kålrot, må du kutte den i mindre biter, slik at den blir ferdig på grillen.

8. Tre ingrediensene på grillspydene i den rekkefølgen du foretrekker. Jeg synes det ble ufattelig stilig å feste brokkoliblomstene helt på tuppen (i hver ende).

9. Fordele creme fraishe-marinaden godt utover grillspydene og sørg for at alle delene er dekket. La gjerne stå noen minutter (eller noen timer i kjøleskapet) med marinaden på hvis du har tid. Dersom grillspydene har fått marinere i kjøleskapet kan du ta dem ut cirka en halvtime før du skal grille dem slik at de får romtemperatur.

10. Strø litt nykvernet pepper over spydene og grill spydene på fem minutter på hver side på medium sterk varme til du synes de har fått nok stekeskorpe. Bruk gjerne den marianden som har dryppet av spydene underveis til å pensle på spydene mens de grilles.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.