Julegrillspyd med ribbe

Julegrillspyd med ribbe
Ribberestene får nytt liv på grillen med sprø grønnsaker og en spennende julemarinade. Nammis!

Julen er digg, men innimellom kan julematen bli litt ensformig. Etter de store julemåltidene har jeg ofte kjøleskapet full av restekjøtt og lysten fullt av alt mulig annet enn julemat. For eksempel indisk. Et skikkelig Indisk i romjulen er bare helt fantastisk. Men nå roter jeg meg bort. Poenget her var julegrillspydene! Julegrillspyd er en frisk variant av julematen og en perfekt måte å utnytte julerester på. Her finner jeg det som er tilgjengelig i kjøleskapet. Ribben blir sprøseig og får deilig smak av marianden (og her bruker jeg en spesiell julegrillsaus, men vanlig marinade funker nok også). Anbefales!

SJEKK UT VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til fire grillspyd

  • En porsjon julegrillsaus (se oppskrift her) Kan erstattes med vanlig grillsaus
  • 4 ribbestykker
  • 4 sossiser (gjerne stekt i ribbefett) eller små pølsebiter. Kan erstattes av for eksempel medisterkaker
  • Fire store brokkoliblomster
  • 1 paprika
  • 2 kokte poteter
  • ½ gulløk

 

TIPS! Du kan selvsagt variere grillspydene med det du har tilgjengelig og lyst på og i de mengdene du vill. Du er din egen grillspydkonge (eller dronning).

 

Slik gjør du

1. Dersom du bruker grillspyd av tre, kan du gjerne legge dem i bløt mens du klargjør ingrediensene. Da er det lettere å tre på ingrediensene og spydene svir seg ikke så lett. Du kan bruke vann, litt av det du skal drikke til maten eller saften fra de hermetiske kirsebærene i grillsausen hvis du bruker den.

2. Så kan du klargjøre ribbestykkene. Jeg kutter bort svoren og det tykke fettlaget, slik at jeg ender opp med bunnen – altså så rent kjøtt som mulig. Kutt opp disse kjøttstykkene slik at du har cirka tre-fire store kjøttbiter til hvert spyd

3. Kutt opp paprikaen i store biter, slik at du har 2-3 biter til hvert spyd

4. Kutt potetene i to.

5. Skrell løken, og kutt den i båter. Ikke skjære bort bunnen av løken – da blir det lettere å feste løken på grillspydet senere

6. Vask brokkoliblomstene i kaldt vann og rist av vannet.

7. Tre ingrediensene på grillspydene i den rekkefølgen du foretrekker. Jeg synes det ble ufattelig stilig å feste brokkoliblomstene helt på toppen.

8. Fordele grillsausen godt utover grillspydene og sørg for at alle delene er dekket av grillsaus.

9. Pakk inn grillspydene i plast eller en pose og la marinere. Minimum et kvarter, men gjerne i kjøleskap over natten. Gjør det du føler du har tid til.

10. Dersom grillspydene har fått marinere i kjøleskapet kan du ta dem ut cirka en halvtime før du skal grille dem slik at de får romtemperatur.

11. Grill spydene på fem minutter på hver side på medium sterk varme til du synes de har fått nok stekeskorpe. Bruk grillsausen som ligger igjen i posen til å pensle på spydene mens de stekes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.