Julekrydderkake

Julekrydderkake
En enkel og ukomplisert krydderkake med deilige julesmaker. Nammis!

En perfekt kake å ha til hverdagen i julen. En ujålete og enkel, men også smaksrik og saftig krydderkake med masse god julesmak. Ikke for tørr og julekakete og ikke for fet og julematete. Den perfekte mellomtingen for en førjulskaffe for å utveksle gaver eller en romjulskaffe for å utveksle gaver man ikke rakk å veksle før jul. Kaken er snadder uansett. Bare ikke stek den for mye.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER

Du trenger:

  • 225 gram smør, romtemperert
  • 450 gram brunt sukker
  • 2 ½ dl h-melk
  • 3 store egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 300 gram hvetemel
  • 40 gram maizenna
  • 4 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts kanel
  • ½ ts muskattnøtt
  • ½ ts allehånde
  • ½ ts malte nelliker

 

TIPS! Kaken er saftig nok til å nytes i seg selv, men prøv gjerne med en av nammis-glassurene om du vil..

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Finn frem en kakeform/ildfast form på størrelse med cirka ett vanlig A4-ark.

3. Pisk sammen smør og sukker i en bolle til blandingen er lys og lett og luftig.

4. Rør sammen melk og egg og vaniljeekstrakt i en liten bolle og rør inn i smørblandingen.

5. Bland sammen de tørre ingrediensene (krydder, mel, bakepulver, salt og maizenna) i en bolle og rør så inn til blandingen er akkurat ferdig sammenblandet.

6. Stek kaken i midten av ovnen i cirka 35-40 minuttet. Stikk en bakepinne eller tannpirker i midten av kaken. Hvis den kommer opp igjen uten deigrester, er kaken ferdig. Ikke stek den for meget.

7. La kaken avkjøles før den spises.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.