Julepizza med pinnekjøtt

En perfekt måte å bruke restemat på
En deilig julepizza med kålerabistappe, pinnekjøtt, julepølse og erter! En ekte julepizza som kombinerer kosemat og julemat. Nammis!

Her gjelder det å ha et åpent sinn, folkens. Jeg vet at julen ikke er noe man skal bøffe med. Jeg vet at mange av dere steiler ved tanken på julepizza. Eller bare tanken på å skulle bytte ut pepperoni med pinnekjøtt og tomatsaus med kålerabistappe. Men døyv motstanden, svelg stoltheten og server en ekte julepizza til familien nå i juletiden. Garantert stor suksess!

SE VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER HER

 

Du trenger:

  • I stedenfor tomatsaus: : Et tynt lag kålerabistappe (kok opp 150 gram kålerabi og 70 gram potet i terninger – tilsett litt melk/matfløte og litt smør og litt salt og pepper og mos til pure)
  • 200 gram pinnekjøtt (ferdig dampet, renplukket og kuttet i terninger)
  • 200 gram julepølse (kuttet i terninger)
  • 50 gram frosne grønne erter
  • Ost
  • Pepper

TIPS: Ta dine favorittingredienser fra julen og eksperimenter frem din favorittjulepizza. Kanskje en daddel-marsipan-juletorsk-julepizza er tingen? Mest sannsynlig ikke. Men prøver du, vil vi gjerne høre om det i kommentarfeltet.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 230 grader

2. Kjevle ut pizzabunnen, slik at den passer til en langpanne. (De første gangene brukte jeg pepperkakeformer, og skar ut deigen i julefigurer. Artig, men litt mye jobb. Nå lager jeg bare en vanlig pizza.

3. Gjør klar kålerabistappen og smør utover bunnen. Bruk omtrent like mye som du ville gjort med tomatsaus til en vanlig pizza.

4. Ha på pinnekjøtt, julepølse og ertene.

5. Strø oppå med ost, og krydre osten godt med pepper.

6. Stek i ovnen i cirka 15 minutter (til osten er gylden).

2 kommentarer til “Julepizza med pinnekjøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.